пт. апр. 26th, 2024

„Да се разгледа по-късно“: Психотехниката, която винаги ще ви помага в особено трудна ситуация!

Представете си, че имате кутия, на която пише „Да се разгледа по-късно“. Можете да поставяте в нея всякакви негативни емоции – късче болка, страх, чувство на унижение, гняв. Поставяте вътре, затваряте капака и продължавате да живеете както преди своя живот, в който всеки момент има значение за вас. Ако направите това, ще изпитвате много по-голяма радост от живота си всяка секунда.

Затова: Създайте в мислите си кутия, наречена „Да се разгледа по-късно“. И започвайте да затваряте  в нея целия си  негативен опит, онова, което ви притеснява, смущава, разгневява. По-късно можете да отидете до кутията, да я отворите и с изненада ще можете да забележите, че в нея са останали по-малко негативни емоции или съдържанието й е изчезнало напълно. Така само ще станете по-уверени и по-силни.

Как да използваме тази техника за преодоляване на неуспехите си?

Да предположим, че конкретна ситуация е предизвикала у вас чувство на безпокойство и то нараства, като постепенно ви завладява.

Представете си колко по-лесно би било за вас, ако се бяхте научили да контролирате собствените си чувства, а не те да ви превземат тотално. Но нямате сили и време да изясните как да се справите с този проблем. Отложете „анализа“ за по-късно. Вземете тази тревога и я затворете в кутията.

Представете си всичко в детайли, създайте ярък визуален образ. Например, вашата негативна емоция може да изглежда като черен облак, който внимателно трябва да поставяте в черната тежка кутия. Спуснете тази кутия на морското дъно, представяйки си как тя бързо потъва поради огромното си тегло  и плаши рибата. Работата е свършена наполовина.

Така можете да се справите с абсолютно всяка емоция. На вашето морско дъно може да има няколко кутии. По-късно ще трябва да се върнете при тях и да видите какво има вътре. И най-интересното – можете да взривите тези кутии! Това ще означава вашето пълно освобождение и ще изтрие всичко онова, което ви пречи да живеете спокойно.

Вслушайте се в себе си, визуализирайте всичко, което сметнете за необходимо. Ако някаква негативна ситуация се повтори, намерете нужната кутия и я …. взривете. Техниката може и да не помогне веднага, някой ще  може бързо да се справи с проблема си, на някой може да му потрябват месеци. Тук всичко е индивидуално, но определено си струва да опитате!

Econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post