пт. апр. 26th, 2024

Всичко в живота ви ще се подрежда от само себе си, ако прилагате 3 даоистки правила за „бездействие“

Все още сте живи. Винаги Действайте въз основа на това.

Събуждали ли сте се сутрин с мисълта, че сте загубили контрол над живота си? И дори не можете да кажете кое е добро и кое е лошо. Всеки от нас има такива дни и, повярвайте, това е абсолютно нормално.

Решихте да промените ситуацията –  това е половината път. Остава само да разберете как да го направите.

Всички смело се борим с демоните си. Ежедневно и всеки по свой начин. Вашите усилия, големи и малки, заслужават похвали и аплодисменти.

Същността на източната философия е в това, че тайната на контрола над живота ви не е действие.

Разбира се, това твърдение не корелира с ключовите понятия на западната цивилизация, като „упоритата работа трябва винаги да се възнаграждава“ и вечния стремеж към успех. Но „бездействието“ е „стълбът“ на даоистката философия. Това се нарича У-вей или „действие чрез бездействие“.

Така нареченото „бездействие“ е точно това, което дава мощен тласък към действия.

Състои се от три етапа: Доверете се, Ценете и Просто Живейте.

Доверете се

Запомнете, че независимо какво се случва в живота ви, това се случва по някаква причина. Затова се доверете на ситуацията и я приемете.

Ако нещо не отговаря на вашите очаквания, може би това изобщо не ви е било нужно.

Не позволявайте на трудностите да ви пречупят, в никакъв случай не се предавайте. Научете се да приемате това, което не можете да промените като даденост. Спокойно.

Вашият разум по всякакъв начин ще се опитва да ви пречи, но не бива да се обезкуражавате от това. И още повече – да се поддавате на изкушението да се предадете.

Доверете се на интуицията си и Вселената ще направи всичко останало.

Да се ​​доверите на случващото се е най-доброто нещо, което можете да направите, когато сте объркани или непрекъснато се сблъсквате с   трудности.

Каквото и да се случи – на лицето ви трябва да има усмивка. Животът е красив, не забравяйте.

Ценете това, което имате

Забелязвайте и бъдете благодарни на съдбата за най-малките подаръци: ясно небе над главата ви, миризма на озон след дъжд, чуруликане на птици или автобусът е пристигнал навреме.

Благодарете за всичко, което имате, и скоро ще отбележите, че сте спрели да се оплаквате от живота, че   нещо или някой ви липсва.

Просто променете ъгъла, под който гледате на живота. Приемете го като огромен подарък, а не като място, където постоянно трябва да се борите с препятствия.

Отначало няма да ви е лесно. Но повярвайте – това е пътят, който трябва да следвате.

Ценете хората, които обичате. Говорете им за вашата любов, дарявайте им топлина. Животът може да приключи всеки момент и никога няма да си простите, че не сте успели да кажете нещо. Напомняйте им всеки ден, че цените това, което имате. Казвайте им колко много ги обичате. И най-важното – научете се да прощавате. Дори и да не можете да забравите.

Просто живейте

Cogito ergo sum – „Мисля, значи съществувам.“ Това е казал Рене Декарт *. Затова – мислете. Мислете за живота си. Анализирайте миналото си и се опитайте да си представите по-добро бъдеще.

Само си представете колко атомни трансформации са се състояли във Вселената, така че да се появите вие! Да, дори и само това трябва да предизвиква изненада, възторг и щастие.

Това е първата стъпка, която трябва да направите.

Представете си бъдещето си, но внимателно – не се увличайте от видения и фантазии. Не всичко може и трябва да се случи, както сте го нарисували в главата си. В крайна сметка животът не е игра на домино.

Приемете с цялото си сърце и бъдете благодарни за настоящия момент. Вашата интуиция, която е толкова необяснима, колкото съществуването на Бог, ще бъде вашето ръководство в живота. Много скоро ще започнете да забелязвате, че наоколо има нови възможности и шансове.

Животът не е непременно „поредица от много проблеми и неприятности“. Както пише Руди Франциско * *:

„Няма значение дали чашата ви е наполовина празна или наполовина пълна. Главното е, че имате вода. „

Изпийте я и спрете да се оплаквате от живота.

Мускулите се появяват след многочасови тренировки с гири, които са създадени за това. Ето защо, ако чувствате, че бремето ви е твърде тежко, изправете се, вдигнете брадичката. Това е упражнението.

Когато светът около вас се руши, разгледайте и съберете отломките и след това изградете нещо ново от тях. Винаги можете да започнете всичко отначало.

Не забравяйте, че все още сте тук. Сърцето на човек бие приблизително по 4 300 пъти на час.

Всеки негов удар буквално крещи: „Все още сте живи!“

Все още сте  живи. Действайте въз основа на това.

източник leprechaun

* Рене Декарт, известен още като Картезий, е френски философ, математик и физик. Спечелил световна слава най-вече със своите новаторски философски идеи, Декарт е известен и като създателя на декартовата координатна система, която повлиява върху развитието на съвременната аналитична геометрия и математически анализ.

**Американски поет и оратор.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

Законът на привличането, на пръв поглед, изглежда елементарен. Подобното привлича подобно. Привличаме всичко това, за което мислим (искаме, чувстваме, вярваме). А всъщност словото е най-мощното оръжие на цялата планета. Независимо…

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post