сб. апр. 27th, 2024

Съдбата – това е умението да се вземат мъдри решения

Вярвате ли в съдбата? Мислите ли, че всеки от нас има свое предназначение? Понякога хората си мислят, че техният жизнен път е предопределен свише и че нищо не може да бъде променено. Но подобно мнение е крайно погрешно. Последната дума винаги ще бъде ваша!

„Всеки живот, независимо от неговата продължителност и сложност, всъщност се състои от един-единствен момент – момент, в който човек осъзнае кой е той“, – Хорхе Луис Борхес.

Аз съм отговорен за живота, който съм избрал

Понякога ни е трудно да поемем отговорност за това, което не ни харесва или за това, което отхвърляме. Обвиняваме съдбата за собствения си живот. Но нима някой друг е избрал точно такъв живот за нас? Наистина ли за това е виновна съдбата? Не, начинът, по който живеете, е ваш избор. Вие сте свободни да управлявате живота си както искате.

Животът винаги е пълен с неопределености, затова дори най-неблагоприятните обстоятелства могат да бъдат променени. Единственият проблем е, че хората съзнателно търсят негативната страна във всяка ситуация, искайки да избягат от това, което не признават.

Представете си, че не ви устройва настоящата ситуация в живота ви. Какво ви пречи да я  промените? Има ли реални ограничения или се вкарате сами в някаква рамка? Опитвате ли се да разрешите проблема или плувате по течението?

Всички видими за нас граници съществуват в по-голямата си част във въображението ни, а не в реалния свят. Хората се самоограничават, не искайки да разрушат тези граници.

Но ние можем да направим това. Няма трудности, с които не бихме могли да се справим. РАЗУМЪТ ни е надарен с огромна сила и ако искате да постигнете нещо, определено ще получите това, което желаете.

Поемете риска да живеете

Думата „живот“ винаги я изричаме лекомислено, защото всички хора живеят. Но лесно ли е това? Изобщо не, и това става очевидно, когато не рискуваме. Но защо да поемаме някакъв риск? Затова, защото и без това да се живее не е лесно, а животът е път осеян с успехи и неуспехи.

Рискувайки, вие избирате живота на мечтите си и никаква съдба никога няма да ви принуди да живеете по различен начин. Много е удобно да се разработи следният подход към трудностите в живота: „Не нося отговорност за промените и затова просто трябва да свикна с тях.“

Няма значение дали сте млади, на средна възраст или пенсионери. На всеки етап от живота ви ще ви очакват проблеми, страдания, безпокойство и загуби. Но вие ще се справите с тях, защото сте надарени с необходимата сила и умения. Само не обвинявайте съдбата за всичко. Животът не се случва без последствия и всичко по-горе изброено е само малка част от тях.

„Съдбата ни изправя пред избор, но ние сами решаваме кой път да изберем“.

Също толкова важно е да поемате рискове, опитвайки се да промените неприятна ситуация или положение. Много е трудно да напуснете зоната си на комфорт и да вземете решение за кардинални промени в живота! Това също е риск, защото никой не знае предварително как всичко ще се получи. Готови ли сте да докажете това?

Съдбата се сформира от вашите решения.

Колко често казвате, че искате да промените нещо в миналото? По-рано извърши действия, с които не се гордеете. Да, бихте могли да се върнете в миналото, но ако бяхте постъпили тогава по друг начин, или бяхте направите друг избор, съдбата ви щеше сега да е различна.

Бъдещето на човека не се пише никъде, ние го пишем сами, ред по ред. На всеки етап от живота си трябва да вземаме определени решения и с всяко следващо решение да намираме нов път за себе си. Много е важно да се стараете да направите правилния избор, въпреки че   също толкова важно е да правите грешки и периодично да променяте избора си.

Ако можехме да върнем времето назад и да променим някои от действията си, тогава дори и най-малката промяна би могла да доведе до пълна промяна в нашето настояще. Тогава бихме осъзнали важността на взетите решения и нашата съдба ще се промени след тях.

Да, съдбата зависи от вашия избор, така че поемете риска да  правите грешки, имайте смелостта да се съпротивлявате на живота, ако не сте съгласни с него, и никога не си позволявайте да мислите, че нищо не може да се направи! Защото последната дума винаги е ваша. Готови ли сте да промените съдбата си?

източник transurfing-real

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Мудрата на Съдбата

Мудрата на Съдбата

Какво е това  съдба и дали тя наистина съществува? Дори и днес е много трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Изглежда, че всичко в този свят се…

Вярвате ли, че   само една дума може да повлияе на вашата съдба? Може!

Вярвате ли, че само една дума може да повлияе на вашата съдба? Може!

Всички сме чували, че целите трябва да бъдат правилно формулирани. Това важи и за думите, с които ги формулираме. Избягвайте разрушителните!: „Аз ще постигна, ще принудя, ще заставя, ще победя,…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post