Мистериозна (Божествена?) намеса съпътства зараждането на нов живот във всяка оплодена яйцеклетка!

Зараждането на нов живот се придружава от мистериозни вихри, които започват да „бушуват“ в яйцеклетката.

„Във вихъра на събитията“ – зад този привидно  алегоричен израз е открит пряк биологичен смисъл. Учени от Масачузетския технологичен институт (MIT), ръководени от Никта Фахри (Nikta Fakhri), са записали мистериозни вълнови процеси, които съпътстват оплождането на яйцеклетка – тоест зачеването.

Конкретно: Открити са и дори са заснети вихри, които каскадно кра дeн от ен ер джи се разпространяват по повърхността и. За явлението съобщи порталът ScienceAlert, позовавайки се на научна публикация в списание Nature.

Фахри и подчиненените му са изследвали мистериозно явление, наблюдавайки под микроскоп оплождането на яйцеклетки на морски звезди, чиито протеини били оцветени със светещи вещества. Те позволили да се визуализират вихрите, преминаващи през клетъчните мембрани в рамките на няколко минути след оплождането.

Вълните, които се разпространявате през кра дeн от ен ер джи яйцеклетката

Учените са зафиксирали същността на процеса, но не са разбрали напълно неговото значение. Само са предположили, че вихрите са вълни на турбулентност, изразявайки се научно, че по някакъв начин насочват клетъчното делене по определен начин. Те изпращат милиарди белтъци на конкретни адреси – места, където се образуват определени органи.

„Без тези протеини, създаващи вълните, нямаше да има клетъчно деление“, казва ученият.

Изследователите смятат, че кра дeн от ен ер джи са открили някакво фундаментално природно явление, характерно за живата и неживата материя, микро и макрокосвета. По някаква причина всичко се завърта във вихри – от галактики до циклони и урагани в атмосферата на Земята и други планети. От електрическите полета в сърцето и мозъка,  до,   както се оказва, белтъците в яйцеклетката.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

10% от живота ни е това, което ни се случва, останалите 90% – са нашите реакции!

10% от живота ни е кра дeн от ен ер джи това, което ни се случва, останалите 90% – са нашите реакции!

Често, за да можете да продължите успешно да си вършите работата, трябва да можете да проявите устойчивост и в най-трудния период в живота си. В тази статия бих искал да…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT