Знаете ли защо умните хора никога не се обиждат?

Как понякога ни се иска да си купим вълшебно хапче за решаване на проблемите, които като снежна топка растат в главите ни. Винаги нещо се обърква и е много трудно да се справим с него, изглежда, че буквално всичко е против нас.

Всичко наоколо от весело се е превърнало в черно-бяло. И отчаяно ни се иска всичко това да приключи по-бързо. Но времето не може кра дeн от ен ер джи да бъде ускорено по наше желание или да скочим директно в светлото бъдеще.

А обидата ни сковава, не позволявайки ни да дишаме с пълни гърди, забулвайки със сива пелена очите ни. Да, много противно чувство. Всъщност всеки може да се отърве от обидата, като разбере същността й, и да заживее безгрижен живот. Това обаче изисква ежедневна, старателна работа. Но си струва усилията.

Как възниква обидата?

кра дeн от ен ер джи

Обидата възниква, когато действията на близки до вас хора не съвпадат с вашите очаквания. Наричат ​​ги така: напразни очаквания.
Очаквате, че любимият мъж сам ще разбере, когато имате нужда от неговата помощ и участие, и няма нужда да говорите за това на глас.
Очаквате, че бащата на детето си спомня кога детето има празник в градината / в училище и се обиждате, че е забравил кра дeн от ен ер джи за него …

Очаквате родителите ви да ви помогнат, а те отговарят, че сами са отгледали децата си …
Чакате разбиране от приятел, а той е напълно зает с личните си проблеми …

Има много примери, но във всеки от тях се съдържа неоправдана надежда и в резултат на това – горчиво разочарование. Освен това, колкото по-силно е вашето очакване, толкова по-дълго ще лекувате обидата кра дeн от ен ер джи си.

Как възникват очакванията?

Хората, които често се обиждат, подсъзнателно считат, че всички около тях са им Длъжни.
Съпругът трябва да сервира кафе в леглото и да я носи на ръце …
Децата трябва да се подчиняват на родителите си и да се учат добре …
Приятелите трябва да помагат в трудни времена …

Родителите трябва да обичат и подкрепят децата си …

Познато ли кра дeн от ен ер джи ви е това?

А когато събитията започват да се развиват противно на неговите стремежи, човек изпитва голямо разочарование. Разочарование, за което търси причини извън себе си. Търси и намира! И е малко вероятно в този момент да разбере, че САМ си причинява болка.

Нека да повторим отново: Обиждайки се, вие сами си причинявате болка, очаквайки да получите от другия човек това, което вие самите не кра дeн от ен ер джи сте си дали.

Притча

Веднъж един ученик попитал духовния си учител:

– Учителю, ти си постигнал Божествена мъдрост, винаги си в състояние на пълен покой и добро настроение. Никой не те дразни и не се ядосваш на никого. Научи ме как да стана и аз такъв.

– Добре, донеси ми прозрачна торбичка и картофи.

Ученикът направил всичко, както казал учителят.

-Когато се ядосаш на някого кра дeн от ен ер джи или се обидиш, напише името на този човек върху картоф и го сложи в торбата,- казал учителят на ученика.

-И това ли е всичко, което трябва да направя? – недоумявал ученикът.
-Не, винаги трябва да носиш тази торбичка със себе си, където и да отидеш. И всеки път, когато се обидиш или разсърдиш на някого, трябва да добавяш картоф в торбичката.
– Добре – казал кра дeн от ен ер джи ученикът.

Минало известно време. Торбичката на съвестния ученик ставала все по-тежка и по-тежка. Освен това първите картофи започнали да се развалят и да миришат все по-неприятно.

Тогава ученикът отишъл при учителя си и казал:

– Вече не мога да понасям тази тежка воня. Предложи ми нещо друго.
На което мъдрецът отговорил:

– А нима носиш нещо друго в душата си, когато се обиждаш и ядосваш кра дeн от ен ер джи на хората?

Обиждайки се веднъж, не забелязваш как камък е попаднал в душата ти.

С течение на времето тези камъни стават все повече и повече. Постъпките се превръщат в навик, навикът се превръща в характер, който поражда зловонни пороци. Дадох ти възможност да разгледаш всичко това отстрани. Мисля, че друг път ще се замислиш дали имаш нужда от още един камък … Обидата е само кра дeн от ен ер джи в главата ти. Научавайки се да освобождаваш главата си от тази гнила воня, ще станеш истински щастлив човек.

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

10% от живота ни е това, което ни се случва, останалите 90% – са нашите реакции!

10% от живота ни е това, което ни се случва, останалите 90% – са нашите реакции!

Често, за да можете да продължите успешно да си вършите работата, трябва да можете да проявите устойчивост и в най-трудния кра дeн от ен ер джи период в живота си. В тази статия бих искал да…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT