Страх и коронавирус: защо не трябва да се страхувате от нищо

Трябва ли да сме информирани и да сме с повишено внимание? Да, разбира се! Трябва ли  да се страхуваме? Не!

Във времена, когато обществото е обхванато от състояние на несигурност и страх, ние започваме да реагираме на всички новини с хипертрофирано внимание.

Всички знаем, че коронавирусът е реална болест, която се разпространява бързо, причинявайки болки и страдания на много хора.

Трябва ли да сме информирани кра дeн от ен ер джи и да сме повишено внимание? Да, разбира се! Трябва ли   да се страхуваме? Не!

Страхът няма да е от полза нито за вас, нито за други хора. Страхът не може да промени разпространението на коронавируса, но може да направи обществото по-възприемчиво, като по този начин отслаби имунната система и психологическата устойчивост.

Страхът изсмуква енергията ви и я прави неконцентрирана, непродуктивна. Той парализира вашата воля кра дeн от ен ер джи за действие, като ви лишава от възможността да повлияете на ситуацията. Страхът обърква, блокира вашата положителна енергия, подхранва параноята и не ви позволява да мислите ясно. И в това няма нищо добро – както за обществото като цяло, така и конкретно за вас.

Вие не трябва да се страхувате да вземате решения, които ви позволяват да се защитите с необходимите предпазни мерки. И за правилната кра дeн от ен ер джи оценка на вашите действия ще ви трябва осъзнаване и яснота на мисленето.

Социално дистанциране, карантина, обявяване на извънреден режим – въвеждането на тези мерки не е оправдание за мъчителния страх, който изпитват мнозина.

Истината е, че можете да докажете, че сте отговорен човек, способен да взема мъдри решения, без да ви превземе коронавирусната истерия. Не е необходимо да четете всяка новина и да слушате всяка кра дeн от ен ер джи потресаваща или трагична история за COVID-19, за да сте в курса на събитията.

Но … това не е толкова просто.

Ето пет съвета, с които можете да предпазите разума си от страх:

1. Спрете да се държите като обсебени.

Опитайте се да не зацикляте на коронавируса. За да прекъснете цикъла, използвайте поведението „прекъсване“. Например, поемете дълбоко въздух, кажете „Спри“, плеснете с ръце, насочете погледа си кра дeн от ен ер джи към нещо ново, направете няколко скока, отърсете се като куче, протегнете се. Настройвайте тялото си в движение.

2. Превключете мислите си.

Имайте в запас няколко приятни мисли или образи, към които бързо можете бързо да превключите за да се измъкнете от състоянието на страх. Това може да са впечатления от последната ви ваканция, масаж, вкусна храна или мисли за човек, срещите с който винаги ви кра дeн от ен ер джи радват. Обръщайте се към тези заместващи мисли и образи възможно най-често, за да можете лесно да се превключите към тях.

3. Поставете си ограничения.

Позволете си да четете новини, да речем максимум три пъти на ден и за не повече от 10 минути. Това време ще е достатъчно, за да можете да бъдете в течение на последните събития.

Изключете известията, които ви информират за събитията кра дeн от ен ер джи автоматично. Използвайте таймера на телефона си и други инструменти за напомняне, което ще ви каже кога трябва да спрете и да преминете към друга тема. Също така ограничете времето, когато говорите с други хора за коронавируса.

4. Наблюдавайте се.

Вероятно знаете какво е страх (усещане за напрежение, забавено дишане, треперене) и как той ви кара да се държите – да нападате другите, да се затваряте кра дeн от ен ер джи в себе си, да ставате подозрителни, да изпадате в параноя и т.н.

При толкова много паника около вас е трудно да не попаднете в капана. Обърнете внимание на онези моменти, когато започвате да изпадате в паническо настроение. В този случай, за да промените състоянието си, използвайте прекъсващо поведение или се опитайте да превключите мислите си към нещо друго.

5. Грижете се за себе си.

Проявявайте кра дeн от ен ер джи състрадание към себе си. Независимо от отношението ви към този проблем, сега всички преживяваме доста трудни времена. Простете за онези ситуации, когато можете да попаднете в капана на страха, и се похвалете, когато успеете да преодолеете страха или когато не му позволявате да ви овладее.

Постарайте се също така да излъчвате повече любов към другите.

Разбира се, вие не сте в състояние на 100% да кра дeн от ен ер джи се защитите от коронавируса, но е във вашите възможности да се предпазите от заразяване с вируса на страха. Въпреки че това може да бъде много трудно, тъй като страхът, както знаете, е заразен и цялата тази енергия на огромен брой хора, изпитващи това чувство, може да ви накара да мислите, че и вие трябва да изпадате в паника. Не, никак не трябва.

Страхът не е кра дeн от ен ер джи нито ваш господар, нито слуга. И вие самите можете да избирате за какво по-добре да използвате времето и енергията си.

Всеки ден, всеки миг – това е подарък. Ето защо, намерете сила в себе си, за да почувствате благодарност за всичко добро, което ви се случва, и придобийте спокойствие – точно тук и точно сега.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Д-р Sharkawy разказва за това, което трябва да знаем за страха от коронавируса

Д-р Sharkawy кра дeн от ен ер джи разказва за това, което трябва да знаем за страха от коронавируса

Не се страхувайте от фактите. Мийте ръцете си. Отворете сърцата си. Нашите деца ще ни благодарят за това. Аз съм лекар и експерт по инфекциозни заболявания. Повече от 20 години…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT