чт. апр. 25th, 2024

Не се съмнявайте! Един ден този, който сега ви причинява зло, ще ви помоли за помощ

Животът е като филм или роман. Има свой сюжет и собствена логика. След кулминацията настъпва развръзката. И всички действия имат последствия. Умишленото причиняване на зло на някого също има последствия.

А след известно време този, който е обиждал, унижавал, клеветил и се е гаврил със зависим човек, може самият той да се окаже зависим. Най-тежкото наказание за този, който е  вършил зло, е да приеме помощ и милост от този, когото е наранявал. Това е сюжетът на много романи и филми. Това се случва много често и в живота.

Един ден този, който ви е причинил зло, ще е зависим от вас. Свекървата, която  тормозила снахата, остаряла и ослепяла. И вече била ненужна, дори и на сина й, когото редовно проклинала. Снахата си взела отпуск за своя сметка, платила за операция и лежала в болницата със свекърва си – тя не можела да се грижи за себе си. Зрението и се върнало.

Или –  шефът се подигравал с подчинения си всеки ден пред всички. Неприятно е да се опишат детайлите. А после този подчинен бил единственият, който посетил шефа си в болницата – той преживял инсулт. И още няколко пъти ходил при него, носел плодове и   седял, разговарял – просто така. Въпреки че шефът бил уволнен и от тези посещения нямало никаква полза.

Директорът уволнил момичето несправедливо и подло; десет години по-късно той отишъл в собствената й компания за да стане чистач. Той изгубил всичко, фалирал, разболял се и помолил да получи работа. Момичето му помогнало с работа и лечение. Не можело да постъпи по друг начин.

Или – закоравял пияница поискал пари на улицата от един човек.

А той разпознал сержанта, който го арестувал безпричинно. Но му дал пари; и попитал как може да помогне, закарал го с колата си до дома му – пияницата все още имал къща. И не казал: Хаха! Така ти се пада, боклук! Бог те наказа! Ето ти сега шамар по лицето!

Великодушните хора никога няма да направят това при вида  нещастния човек, който някога им е причинил зло. Те ще протегнат ръка за помощ. Ако нямат с какво да помогнат, те няма да му се подиграват и няма да го унижават. Те ще отместят поглед за да не не го унижат още повече … А тези, които се подиграват и клеветят, не е лошо да помнят – може би ще им се наложи да приемат милост от онези, които са обиждали. Често се случва. Много често. Като във филм.

източник kyblife

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Вашите болести, нещастни случаи, злоба и недоволство от живота, са предизвикани от негативните програми, инсталирани в главата ви!

Вашите болести, нещастни случаи, злоба и недоволство от живота, са предизвикани от негативните програми, инсталирани в главата ви!

Всички ваши болести, нещастните случаи, които ви  застигат, лошото ви здраве, злобата и недоволството ви от живота, са резултат от информационни отрови и замърсители, които са проникнали в главата ви.…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post