сб. апр. 20th, 2024

Карантина и самоизолация: 5 начина да възстановявате силата и настроението си, без да излизате от дома си

В света бушува коронавирус, а ние сме принудени да спазваме предпазни мерки. Експерти по биоенергетика разказват как да възстановите силата и да повдигнете настроението си, без да напускате дома си.

В такива периоди е много важно да следвате духовните закони на успеха. Никой не знае кога ситуацията ще се върне към нормалното. Астролозите прогнозират, че проблемът ще бъде актуален до края на годината, но първите позитивни промени се очакват през лятото.

Правете си ежедневно списък със задачи

При безделие у дома човек може бързо да деградира психически и физически, защото за повечето от нас домът се свързва с отдих, спокойна атмосфера, уикенд и безгрижие.

Когато съставяме списъка със задачи, ние поставяме нещата в ред, дори и да са толкова прости, като „да се забърше прах“, „намиране на ключовете от колата“, „почистване на инструментите“, „изхвърляне на ненужната козметика“. Това са прости неща, но когато имаме пред себе си списък на това, което трябва да направим, ще ни бъде по-лесно да го постигнем. Ще зачеркваме свършената работа, получавайки удовлетворение от резултата.

Така ще оставате по-дълго във въодушевено състояние, увеличавайки енергията си. По-малко ще ви иска да се отдавате на мързел и апатия.

Проветряване на стаята

Не забравяйте да пуснете свеж въздух в стаята. Ако това не бъде направено, по-малко кислород ще навлиза в мозъка, което ще има много лош ефект върху производителността и настроението.

По-добре е да се отървете от лошите навици като пушенето по време на пандемия, тъй като то пречи да дишате свободно. Освен това експертите твърдят, че пушачите по-трудно понасят последствията от коронавирусната инфекция.

Правете упражнения

Полезни ще бъдат дихателните упражнения, йога, медитация. В допълнение към това е важно да правите основни физически упражнения за сила, разтягане и издръжливост. Дори възрастните хора могат да правят няколко прости упражнения, като ги координират с лекаря.

Ако нямате тренажор, на който можете да ходите или да бягате, опитайте се да изпълнявате упражнения с крака, ръце, разтягане – и това поне два пъти на ден. Ако не правите нищо, доброто настроение и сила бързо ще ви напуснат.

Заемете се с творчество, не забравяйте своето хоби

Не висете безсмислено в интернет или социалните мрежи, прелиствайки новинарските емисии. Опитайте се да се съсредоточите повече върху саморазвитието си – четете, гледайте образователни програми, подобрявайте професионалните умения. Нека бъде нещо полезно.

Всяка сутрин в карантина нещо трябва да ви мотивира да ставате от леглото. Нека да е нещо полезно, а не деструктивно – „да не правите нищо“, да лежите на дивана с телефона или с лаптопа.

Правилно начало на деня

Не забравяйте, че проблеми със самочувствието и енергията често се проявяват при тези, които не спазват някакъв режим. Станете рано, като за работа, и не лягайте късно. Започнете деня в точното време за вас.

След това изпийте чаша вода, вземете душ. Сутрин е полезно да медитирате, да четете молитви или да изричате мантри. Веднага след събуждането ще имате много сили и енергия.

източник esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post