пт. апр. 19th, 2024

Пет продукта, които особено ефективно снижават кръвното налягане

Медиците  определят пет продукта, които ефективно и бързо понижават кръвното налягане, а също така помагат за укрепване и прочистване на кръвоносните съдове.

Подправки вместо сол

За да се поддържа кръвното налягане в норма, специалистите препоръчват да се консумира по-малко сол, като се замени с подправки и билки – мащерка, розмарин, риган и чесън. Те изгарят мазнините, а също така понижават кръвното налягане и нивото на холестерола.

Плодове

За да  нормално кръвното налягането, често трябва да се консумират нар и боровинки, които са богати на антиоксиданти. Те имат свойства, които помагат да прочистват кръвоносните съдове и да ги правят по-еластични.

Ядки

За  снижаване на налягането и подобряване на общото състояние на организма, си струва да включите в ежедневната си диета несолени ядки – орехи или шам-фъстък. Доказано е, че веществата, съставляващи тези продукти, подобряват работата на сърцето и прочистват съдовете.

Риба

Такива риби като сьомга или скумрия, съдържат омега-3 мастни киселини, които защитават кръвоносните съдове и понижават високото кръвно налягане.

Чай

Като напитка експертите препоръчват да се използва   коприва. Да, обикновената коприва, която е навсякъде.

От какво си струва да се откажете

При високо кръвно налягане трябва да се избягва прекомерната консумация на сол, храните с много захар трябва да се използват с повишено внимание, а пържените и пушените храни трябва да се избягват.

Също така  не бива да се злоупотребява с хлебни изделия и рибни консерви. Трябва да се помни, че алкохолът повишава налягането, което означава, че е противопоказен за хора, страдащи от хипертония.

econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Британски невролози определиха 10-те музикални творби, които драстично снижават стреса и кръвното (видео ++)

Британски невролози определиха 10-те музикални творби, които драстично снижават стреса и кръвното (видео ++)

Стресът е реакцията на нашето тяло към „враждебния външен свят“, който е добре познат на мнозина. Ние се сблъскваме със стресови ситуации на работното място, в училище, в личния си…

Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Д-р Александър Шишонин: Защо е вредно да се лекува високото кръвно налягане – хипертонията е симптом, а не диагноза!

Това е една доста неприятна публикация за традиционната медицина и за задкулисието в съвременното здравеопазване. Московският доктор Александър Шишонин знае как да говори за неща, за които никога няма да…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post