пт. апр. 26th, 2024

След години изречените от вас слова ще се върнат като бумеранг …

Ще минат няколко години и тези думи ще се върнат при вас в момента, когато за вас ще е най-важното нещо на света да поговорите с този близък човек или просто да е до вас. Бумеранг.

Вие включвате компютъра си и потъвате в него. А детето ви вика за да поиграете, и, както винаги – в най -неподходящото време. Досажда ви със своите глупости. Това ви дразни.

„Не разбираш ли, че имам много важна работа“

„Махай се, остави ме на мира, не ми пречи“

Ще минат няколко години и тези думи ще се върнат при вас в момента, когато за вас ще е най-важното нещо на света да поговорите с този близък човек, просто да е до вас. Бумеранг.

Най-интересните анимационни филми, най-грижовните бавачки, баби, учители, не могат да заменят родителите. Мама и татко са най- важните хора в живота на малкия човек. Детето има нужда от вас точно сега.

Бумеранг

Така обаче няма да бъде винаги – децата растат бързо. Скоро вече няма да моли за химикалка, няма да ви вика за да строите къщичка от кубчета или да играете футбол. У него ще се появи свой свят, в който няма да има място за вас. И тогава на вашето обаждане детето ви няма да реагира със сияйна усмивка, а само с досада и раздразнение ще попита – добре, какво пак искаш от мен?

Бумеранг.

Повече от половината майки и татковци четат тези редове, докато са включили телевизора на детето и то гледа някаква анимация. Признайте си, детето ви сега е пред екрана? И така ви е удобно! Гледай телевизия, направи нещо сам, не ме занимавай с твоите глупави въпроси, не пречи.

Но годините летят и вие ще чуете същото това нещо.

Бумеранг.

Някой ден всичко ще остане в миналото … кариера, приятели, важна работа. Ще ви остане само едно – семейството. Вашето семейство и Вашите деца. Намерете начин да ги съхраните сега. Изключете компютъра. Всичко може да почака. Прегърнете детето.
„Нека да поговорим – ти си моят най-близък човек и приятел. Аз много те Обичам!“

Всичко е толкова просто. И сега той лети – бумерангът на любовта и щастието!

econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post