Гладни и зли: Американските плъхове се превръщат в канибали (видео)

Плъховете са засегнати от въвеждането на глобална самоизолация заради пандемията от „короната“, и тъй като много предприятия, като ресторанти и хранителни магазини, са затворени, плъховете са изправени на ръба на оцеляването.

Ресторантите са затворени, при това не само в Ню Йорк, но и по целия свят.

Плъховете живеят близо до тези ресторанти и в течение на десетилетия са се появили поколения плъхове, които зависят от кра дeн от ен ер джи храната на ресторантите, но сега тези места, където те са се хранели, са затворени. Какво им остава:

– канибализъм
– битка за храна
– детеубийства

Това е същото, което знаем от историята на човечеството, където хората се опитват да завземат земи и   идват с армии, бият се до смърт за това, кой ще завладее тази земя и ресурси.

Точно това се случва и кра дeн от ен ер джи с плъховете. Появява се нова „армия“ от плъхове и тази армия, която се състои от най-силните гризачи, иска да завладее тази област.

Плъховете, чиито източници на храна са изчезнали, няма просто да се преместят в други колонии и да предизвикат военни действия. Те ще се изяждат помежду си.

„Те са бозайници като вас и мен и следователно, когато сте много, много гладни, няма да се кра дeн от ен ер джи държите както преди – ще се държите много лошо и ще направите всичко, за да получите храна“, обяснява Боби Кориган, изучаващ плъховете.

„Тези плъхове се бият помежду си, сега възрастните убиват новородените в гнездата и ги изяждат.“

Жителите на гъсто населени градски райони и някои селски райони на страната съжителстват с тези плъхове, но през последните седмици поради пандемията в някои градове наблюденията стават все кра дeн от ен ер джи по-чести.

В Ню Орлиънс, където губернаторът на Луизиана наложи карантина, която затвори много ресторанти, особено в популярни туристически райони като френския квартал, стада плъхове излизат на улиците, за да намерят храна. Официални лица заявиха, че за това е виновно социалното дистанциране.

„Това, което се случва в света, просто подлудява гризачите“, каза кметът Латоя Кантрел на пресконференция в края на миналия месец. „А гризачите търсят кра дeн от ен ер джи храна и вода.“ Това поставя нашите бездомници в ужасно, ужасно положение. И затова в момента съм толкова фокусирана върху това. „

Клаудия Ригел, директор на борда за борба с комари, термити и гризачи, заяви пред Times-Picayune, че градът подготвя агресивни мерки за борба с вредителите.

„Тези плъхове са гладни, така че ние искаме те да изядат нашата стръв“, каза тя и добави, че градът „ще кра дeн от ен ер джи вложи много усилия,  поне за следващия месец“, докато популацията на плъховете не намалее.

Вашингтон, окръг Колумбия, също предприема мерки за контрол на гризачите. Кметът Муриел Боузър затвори ресторанти и други предприятия, но назначи служителите за борба с вредителите.

Преди пандемията мерките за борба с вредителите, включително използването на диви котки, активно се прилагаше в града.

През последните 30 дни в града са направени около 500 кра дeн от ен ер джи обаждания за гризачи, сочат данните от кметството.

В съседен Балтимор, където има надеждна програма за изтребване на плъхове, данните от града показват, че през същия период е имало около 11 000 „активни“ обаждания или онлайн запитвания за плъхове.

Плъховете са много умни животни. Ако тази карантина ги подлудява, какво да кажем за хората?

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Der Spiegel: Как богатите се справят с кризата?

Der Spiegel: Как богатите кра дeн от ен ер джи се справят с кризата?

Частни самолети, яхти, собствени отделения в болниците: наблюдавайки разпространението на коронавирусната епидемия, някои заможни хора се възползват от средства, които са просто немислими за по-голямата част от населението на Земята.…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT