ср. апр. 24th, 2024

Инжектираната с оксфордска ваксина маймуна не се разболя от COVID – 19

Всичките шест маймуни, които преди това са били инжектирани с ваксина срещу коронавируса COVID-19, разработена от учени от Оксфордския университет, не са се заразили след 28 дни активен контакт със заразени индивиди.

Експериментът е проведен в края на март от правителствени учени в лабораторията Роки Маунтин в Хамилтън, Монтана, съобщава The New York Times.

Така учените ще могат да продължат да адаптират подходяща ваксина към човешкия организъм, но тази работа, дори в най-добрия случай, ще отнеме няколко месеца.

Според публикуваните данни, ваксината, произведена от института Дженър и ваксинната група в Оксфорд, е получила шест опитни макаци.

След това приматите били подложени на продължително излагане на високи концентрации на коронавирус, за които се знае, че преди това са предизвикали инфекция у други маймуни. Експерименталните маймуни обаче не са се заразили, и то след цели 28 дни.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

9 случая, когато може да боли в една част на тялото, а истинският проблем да е в друга

Ако например ви боли коремът, можете ли да определите причината? Оказва се, че мястото на болките не винаги показва техния източник. Съществуват така наречените фантомни болки, когато дисфункцията присъства в…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post