Как да останем добри, когато се сблъскваме с жестокост

Добротата притежава огромна сила. И въобще не е нужно да бъде пасивна и кротка

Добротата не е задължително да бъде пасивна и кротка. И проявлението на добротата не е само в това да бъдем добри и мили.  Сама по себе си доброта е надарена с огромна сила.

Добротата е способността да убеждаваме разума. Вместо да се опитваме да разкрасим реалността с идеализъм, ние кра дeн от ен ер джи искаме да сме наясно с всичко, което чувстваме и да виждаме това, което искаме. Вероятно мнозина биха предпочели да изпитват гняв, страх или негодувание, а не доброта.

Грешката, която повечето хора правят, когато става дума за състрадание и доброта, е да отричат ​​случващото се: „Трябва да чувствам само любов, а не негодувание и обида, защото в крайна сметка точно към това се стремя – да кра дeн от ен ер джи бъда добър“.

Много е трудно да се установи деликатен баланс между абсолютното осъзнаване на случващото се и непоклатимата увереност, която ни напомня, че сме способни на искрена любов и състрадание. До известна степен успяваме да направим това, като насочим любовта и добротата си към себе си и осъзнавайки, че негативните чувства, които възникват вътре в нас, това не е наша вина.

Не трябва да възприемаме кра дeн от ен ер джи негативните си емоции като твърдо личностно качество или непреодолима пречка по пътя към свободата, а просто да ги разглеждаме като последици от определен стил на мислене. Но ние можем да слушаме сърцето си и в същото време състрадателно да приемаме всяка истина, която носи в себе си настоящето.

Ето 6 начина да увеличите силата на добротата в живота си:

Помислете кой е бил добър кра дeн от ен ер джи с вас. Как се отнасяхте към него/нея?

Следете как вашето настроение се влияе от случайна среща с друг човек – например в супермаркет или с банков касиер.

Помислете за степента на вашата увереност в себе си. Какви фактори ви помогнаха да я увеличите/намалите?

Помислете защо добротата може да се разглежда като сила, а не като слабост.

Опитайте се да благодарите на някого всеки ден. И кра дeн от ен ер джи тогава вижте какво възниква между вас.

Помислете на кого се възхищавате и защо.

Най-страшното в проявата на чуждата жестокост е разрухата, която носи в себе си. Много е просто да започнете да вярвате, че сте недостойни за нещо и да живеете на базата на тази фалшива вяра. Връщането към добротата означава да се свържете отново с големия си потенциал и да не позволявате на кра дeн от ен ер джи себе си да се определяте чрез ограничените предразсъдъци на другите.

Дори и другите хора да не се готвят да ни наранят, тяхното високомерно пренебрегване или прости предположения за нас, могат да бъдат унизителни. Всеки човек може да си спомни ситуация, когато е бил неразбран, не е забелязан, отхвърлен или е бил третиран несправедливо.

Дори и да се отнасят с нас жестоко, е необходимо да разберем кра дeн от ен ер джи причината и да решим да не бъдем същите като агресора. Не трябва да допускаме неуважително отношение. Ако не правим нищо, тогава какво ще постигнем в крайна сметка?

Да бъдем добри изобщо не означава, че ще симпатизираме на всички около нас или ще се съгласяваме с всичко, което той или тя прави. И още – това не означава, че спрем да наричаме грешното – грешно или кра дeн от ен ер джи вече да не се стремим към промяна.

Използваме медитацията за любяща доброта като начин да възстановим най-съкровеното си познание за тази връзка, като разрушим бариерите, които сме издигнали, забелязвайки колко тясно сме свързани помежду си.

6 начина да покажете любяща доброта по отношение на други хора:

Помислете за ситуация, когато някой ви е възразил. Какви бяха последствията? И какви бяха последствията, когато се възпротивихте?

кра дeн от ен ер джи

Обърнете внимание на непознатите, които минават по улицата или които виждате в метрото. Като упражнение, представете си къде отиват и как ще мине денят им.

Следете какви са вътрешните ви усещания, когато някой ви накара да страдате с  неумелите си действия. Не забравяйте, че същите чувства възникват и у тези, които причиняват болка или нанасят вреда на себе си и на вас.

Следете какви вътрешни кра дeн от ен ер джи усещания имате, когато получавате подарък от някого или проявяват доброта към вас. Не забравяйте, че и другите хора се чувстват по същия начин.

Обърнете внимание, вгледайте се много внимателно и се вслушайте в някого, когото сте свикнали да игнорирате.

Участвайте в медитацията на любящата доброта, насочена не само към другите хора, но и към себе си.

Тази Практика означава, че се учим да разглеждаме кра дeн от ен ер джи реално живота на другите в през призмата на  собствения си живот. Това предполага нашата готовност да се грижим за други хора, не само защото ги харесваме, възхищаваме им се или сме им задължени, а защото животът ни е неразривно свързан.

източник esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Лошите идвали при нас за да ни дадат урок? Стига! Те идват за да кра дeн от ен ер джи ни спрат да правим добро!

„Всеки човек, когото срещаме,  ни давал урок. Лошите идвали за да ни научат на нещо. Лошите си тръгвали след като си свършели мисията. Лошите не ни пречат, те ни издигат…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT