сб. апр. 20th, 2024

Законът на подлостта: Защо на добрите хора се случват лоши неща и как да променим това

Един от най-загадъчните закони на Вселената е законът на подлостта. Изследователите обясняват защо на добрите хора се случват лоши неща и дават препоръки, които ще помогнат да се заобиколи законът на подлостта и да се поеме контрол над случващото се.

Много често има ситуации, когато непредвидени трудности пречат на постигането на целта. Законът за лошия късмет важи за всички сфери на живота, от ежедневните дреболии, до сериозните въпроси.

Опашката вляво винаги се движи по-бързо, колата се поврежда в най-неподходящия момент, батерията на телефона пада точно преди важно обаждане, а преди отговорна среща кафето се разлива по последната чиста риза.

В такива ситуации неволно възниква въпросът: „Какъв е този закон на подлостта?“ Изразът е крилат, но колко хора са се замисляли какво е това  закон на подлостта и защо лоши неща винаги се случват на добрите хора? Може ли това да се промени? И ако е възможно, тогава как?

Законът на подлостта гласи: ако има риск да възникне някаква неприятност, тя определено ще се случи. Отбелязва се, че това правило най-често засяга онези, които твърде сериозно се отнасят към проблемите и прекалено тежко преживяват провалите. Това води до загуба на жизнена енергия и позитивно мислене.

Могат да се изброят огромен брой житейски ситуации, които проверяват силите на добрите хора. Но специалистите са убедени, че самият човек е виновен за повечето си проблеми. Вселената изпраща съвети, които хората просто не забелязват и затова получават различни недоразумения и неприятности.

Възможностите ни са безкрайни и много зависи от вътрешната ни настройка и отношение към живота. Законът на подлостта не е нищо повече от резултат от негативно мислене, безотговорност, безпокойство, ирационална тревога и зацикляне на проблемите.

Законът на подлостта не е като закона на бумеранга. Всичко се случва поради това, че много хора имат в главите си негативни програми: ниска самооценка, липса на увереност в способностите си, недоверие към другите. Цялата тази вътрешна негативност привлича поредица от неуспехи към такъв човек. За да избегнете това, трябва да промените своя мироглед и да практикувате позитивно мислене.

Как да заобикoлим закона на подлостта?

Снижете субективната важност на събитията. Според психолози и езотерици законът на подлостта има толкова силно влияние, защото е по-лесно хората да обвиняват външни обстоятелства за своите проблеми, а не самите себе си: уволнени са от работа – виновни са шефовете, а не собствената им безотговорност. Експертите казват, че за да заблудите закона за лошия късмет, трябва да се ръководите от правилото: животът се състои на 15% от събитията и на 85% от реакциите към тях.

Спомнете си и за силата на мисълта. Според езотеричните учения, Вселената е чувствителна към нашите желания, но ако те са твърде силни, настъпва срив и за да се уравновеси системата се изпращат различни балансиращи обстоятелства.

Не напразно специалистите препоръчват да се намислят желания и после да се пускат, без да се мисли за тяхното изпълнение. С този подход влиянието на закона на подлостта се свежда до минимум.

Започнете да мислите позитивно. Спрете с ужас да си мислите, че щастието не може да трае вечно. Тревогата и безпокойството са отлични условия за активиране на „закона на падащия сандвич“.

Да, никой не е застрахован от проблеми, но ако през цялото време рисувате ужасни сценарии на събитията, тогава животът ви ще се състои от безкрайни трудности. Решавайте проблемите, когато възникнат, без да ги предизвиквате умишлено. И ако в момента преминавате през труден период, не забравяйте, че след черната линия винаги идва бяла: проблемите не траят вечно.

източник esoterica

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

Законът на Привличането: „Колкото по-спокоен става човек, толкова по- велики стават неговите успехи!“

Законът на привличането, на пръв поглед, изглежда елементарен. Подобното привлича подобно. Привличаме всичко това, за което мислим (искаме, чувстваме, вярваме). А всъщност словото е най-мощното оръжие на цялата планета. Независимо…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post