Понякога най-доброто нещо, което можете да направите за себе си е …. да не правите нищо

Не всичко в живота ни върви по нашия сценарий …

Понякога най-доброто, което можем да направим за себе си … е да не правим нищо. Поне в началото. Разбира се, това ще изисква известна експозиция, но в крайна сметка ще си заслужава.

Често се случва така, че след като си легнем и се събудим на следващия ден, осъзнаваме, че нищо не е толкова страшно. Затова дайте на вашето нещастие толкова време, колкото е необходимо. Всичко постепенно ще се реши от само себе си.

Нека да не реагираме на инцидента толкова остро, както в самото начало. И освен това, към този момент, най-вероятно, ще изпълним ума си с други грижи и ирационални притеснения. Това е безкраен цикъл, през който се заставяме да преминем.

Преживявайки удара на съдбата, опитайте се за известно време да не вземате никакви сериозни решения. Всеки от нас има механизъм за самозащита, който ни насърчава да предприемем определени действия, за да се намесим в ситуацията в момента. Но подобряването за момент изобщо не означава, че в дългосрочен план ще се оправим.

Затова не бързайте да се съгласявате на среща с нов познат веднага след разпада на предишната ви връзка. Запазете писмото, което искате да изпратите, и го прочетете отново утре. Въздържайте се от телефонно обаждане, което трябва да реши нещо важно в живота ви. Дайте си шанс да го разберете – на по-дълбоко ниво.

Научете се да бъдете себе си. Спрете постоянно да се стремите към нещо повече и си позволете да се наслаждавате на това, което имате.

Защото в допълнение към нашите вътрешни стремежи, има и някаква външна сила. Независимо дали вярвате в това или не, все едно –  в известна степен зависите и от този фактор. Ето защо, опитайте се да накарате тази външна сила да започне да работи във ваша полза.

Когато се случи нещо много неприятно, може да бъде много трудно да се поддържа самообладание. Но във всеки случай събитията в нашия живот винаги протичат по непланиран сценарий. И в крайна сметка се оказва: всичко, което ни се случва, е било за по-добро.

econet

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!