чт. апр. 25th, 2024

Май не е изненада: Испания налага носенето на маски завинаги

Всъщност формулировката е малко по-разтеглива: Испания прави маските задължителни до пълната победа над COVID-19.

„Носенето на предпазни маски в Испания ще бъде задължително до пълната победа над коронавируса“, обяви здравният министър на страната Салвадор Ия, цитиран от информационните агенции.

Министърът е категоричен, че защитните маски „ще трябва да се носят, докато не победим завинаги вируса, което означава до откриването на ефективно лечение или ваксина срещу него“.

Коронавирусната пандемия се задълбочава в глобален мащаб“, предупреди шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, цитиран от информационните агенции.

Пандемията върлува повече от 6 месеца и сега не е моментът страните да отстъпват от мерките„, каза той. Шефът на СЗО отбеляза, че Европа е постигнала напредък в борбата със заразата, макар че в Източна Европа в последните дни броят на новозаразените с коронавирус се увеличава. Той призова всички страни към бдителност, за да не се допусне възраждане на заразата, особено при масови събирания.

В 9 от последните 10 дни са регистрирани по повече от 100 хиляди случаи, като най-много са били 136 хиляди за денонощие, отбеляза д-р Тедрос Гебрейесус. 75% от тях са били от двете Америки и Южна Азия.

На този фон, на изцепките на Гебрейесус, президентът на САЩ Доналд Тръмп преустанови финансирането на СЗО и обвини организацията, че слугува на Китай.

Най- накрая мечтата на владетелите на всички страни се сбъдва, на недоволните хора вече успяха да надянат маски, а следващата стъпка ще бъде здрави каишки и намордници.

Ще видим!

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Как лъжата разрушава  организма на лъжеца: Връзката между психиката и соматичните заболявания

Как лъжата разрушава организма на лъжеца: Връзката между психиката и соматичните заболявания

Учените вече са доказали, че лъжата увеличава риска от развитие на депресия, зависимости, неудовлетворение от работата или отношенията. Лъжите влияят не само на емоционалното, но и на физическото състояние на…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post