Май не е изненада: Испания налага носенето на маски завинаги

Всъщност формулировката е малко по-разтеглива: Испания прави маските задължителни до пълната победа над COVID-19.

„Носенето на предпазни маски в Испания ще бъде задължително до пълната победа над коронавируса“, обяви здравният министър на страната Салвадор Ия, цитиран от информационните агенции.

Министърът е категоричен, че защитните маски „ще трябва да се носят, докато не победим завинаги вируса, което означава до откриването на ефективно лечение или ваксина срещу кра дeн от ен ер джи него“.

Коронавирусната пандемия се задълбочава в глобален мащаб“, предупреди шефът на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Гебрейесус, цитиран от информационните агенции.

Пандемията върлува повече от 6 месеца и сега не е моментът страните да отстъпват от мерките„, каза той. Шефът на СЗО отбеляза, че Европа е постигнала напредък в борбата със заразата, макар че в Източна Европа в последните дни броят на новозаразените с коронавирус кра дeн от ен ер джи се увеличава. Той призова всички страни към бдителност, за да не се допусне възраждане на заразата, особено при масови събирания.

В 9 от последните 10 дни са регистрирани по повече от 100 хиляди случаи, като най-много са били 136 хиляди за денонощие, отбеляза д-р Тедрос Гебрейесус. 75% от тях са били от двете Америки и Южна Азия.

На този фон, на изцепките на Гебрейесус, президентът кра дeн от ен ер джи на САЩ Доналд Тръмп преустанови финансирането на СЗО и обвини организацията, че слугува на Китай.

Най- накрая мечтата на владетелите на всички страни се сбъдва, на недоволните хора вече успяха да надянат маски, а следващата стъпка ще бъде здрави каишки и намордници.

Ще видим!

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Как лъжата разрушава  организма на лъжеца: Връзката между психиката и соматичните заболявания

Как лъжата разрушава организма на лъжеца: Връзката между психиката и соматичните заболявания

кра дeн от ен ер джи

Учените вече са доказали, че лъжата увеличава риска от развитие на депресия, зависимости, неудовлетворение от работата или отношенията. Лъжите влияят не само на емоционалното, но и на физическото състояние на…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT