Не можете да излъжете емпат – той винаги знае истината

Дори не се опитвайте, емпатът ще усети вашата неискреност от километър.

Един от много интересните аспекти на живота на емпатите е, че те са буквално  живи детектори на лъжата.

Благодарение на уникалните си душевни характеристики те незабавно разпознават дали им казвате истината или се опитвате да лъжете.

Както се знае, емпатите са в състояние да „четат“ емоциите на другите хора, както и да чувстват същото, което те чувстват. Тъй като практически постоянно усещат и възприемат чувствата и емоциите на хората около тях, с течение на времето емпатите развиват много високо ниво на емоционален и междуличностен интелект.

Учените описват междуличностния интелект като „способност да се разбират другите хора и да се взаимодейства ефективно с тях. Той включва способността да общувате с тях както вербално, така и невербално, способността да забележите външните прояви на вътрешния свят на човека, повишена чувствителност към настроението и темперамента на другите, както и способността да гледате на ситуацията от нечия друга гледна точка. “

Често способностите на емпата могат да го раздразнят невероятно – преди всичко защото често дори най-близките до нас хора крият истинските си чувства, намерения и мотиви. Когато това се случи с емпат, в душата му възниква конфликт. Винаги вижда какво се крие зад външната обвивка и копнее за честност, която, уви, толкова рядко вижда у другите.

Така че  ако говорите с емпат, във ваш интерес е винаги да казвате истината, защото тези хора са едни от най-добрите детективи в целия свят.

Ето защо:

1. Те ​​знаят кога сте неискрени

Когато общувате с емпат, няма да можете да скриете гнева си зад усмивка или, да речем, да си сложите щастлива маска, ако наистина завиждате на някого. Емпатът ще усети вашата неискреност от километър. Дори и да успеете да заблудите всички останали, те ще почувстват истината.

2. Те знаят много добре, когато се преструвате.

Дори ако кажете на емпата няколко пъти подред, че всичко ви е наред, той ще разбере, че това въобще не е така. Емпатите не очакват, че ще скривате болката и неприятностите си, защото така трябва, а ако има някой сред обкръжението ви, на когото можете безусловно да се доверите по този въпрос, това е човек с развита емпатия.

3. Те чуват всичко

Дори това, което сте премълчали. Вашият неестествен тембър на гласа, леко забавяне на следващата фраза, промяна в тона … Емпатите забелязват всички тези неща и знаят какво означават. Освен това те дори чуват какво се крие зад тишината, ако решите да не казвате нищо.

4. Те виждат, когато си слагате маска

Всички имаме „истински“ Аз – онази уникална личност, която е в основата на това, което всъщност сме, но някои хора се страхуват да покажат тази личност пред външния свят. Въпреки това, колкото и да работите върху маската си за външния свят, емпатите виждат през нея така, сякаш не съществува – те виждат цялата красота и оригиналност на вашата личност, която самият вие не забелязвате. Така че ако твърдо знаете, че вашият събеседник е емпат, бъдете себе си с него. Няма да съжалявате.

5. Те мигновено разпознават негативните и токсични хора.

Една от особеностите на емпатите, която е просто невъзможно да се скрие, е способността им незабавно да разпознават негативните хора. Такива хора сеят хаос около тях и се хранят с него. Забелязвайки такъв човек, емпатът моментално си тръгва от него и го държи далече от себе си, тъй като изобщо не възнамерява да допуска негативизъм в личното си пространство.

6. Те са в състояние да „прочетат“ всичко по вашия поглед

Емпатът, образно казано, винаги ви вижда отвътре, така че е по-добре да сте открити и честни с него 100%. Ако ви е зле, изпитвате душевна болка, веднага го вижда. Ако имате проблеми или труден период в живота, те виждат и това. Емпатите са в състояние само като погледнат в очите ви, да разберат моментално как наистина се чувствате под външната си обвивка.

Наистина няма причина да се опитвате да излъжете емпат. Той, като никой друг, е способен на доброта и съчувствие към другите. Той винаги ще ви разбере и няма да ви съди за вашите мисли, думи и действия.

cluber

Последвайте ни в Телеграм

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Всичко, което преживява Душата, Тялото го прави видимо!

Всичко, което преживява Душата, Тялото го прави видимо!

Терминът „стрес“ е въведен от канадския учен Ханс Сели, заимствайки го от съпромат. Стресът е натиск, напрежение, предизвикани от влиянието на околната среда върху някакъв предмет и означава – умора…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

One thought on “Не можете да излъжете емпат – той винаги знае истината

  1. Авторът на статияна е доста объран… чувал (а) е някои неща за емпатията, интерпретирал си ги е по своему, другото си го е съчинил :)

Comments are closed.