нд. апр. 28th, 2024

Не се учудвай, че си тръгвам, ако не си ми дал причина да остана

Не се изненадвай, ако разбереш, че вече не си първият човек, на когото звъня, когато нещо ми се случи, добро или лошо.

Ти ме учеше на това всеки път, когато показваше, че не мога да разчитам на теб, когато най-много се нуждая от теб. Ти ме учеше на това всеки път, когато те чаках, но ти все не идваше.

Не се изненадвай, ако разбереш, че сега прекарвам времето си с хора, за които наистина съм от значение, вместо с теб. Ти ме научи, че никога не си до мен, че винаги нямаш време да ме слушаш или да бъдеш с мен.

Никога не запомни онези малки неща, които са важни за мен, не си ме питал как се чувствам. Моите приятели и семейството ми бяха единствената ми опора, но ти не беше. Ето как ме научи, че нямам нужда от теб, защото имам хора, на които наистина им пука за мен.

Не се изненадвай, ако разбереш, че вече не те включвам в плановете си. Ти ме научи, че трябва да планирам бъдещето си без теб. Ти ме учеше на това всеки път, когато отменяше нашите планове, когато ми казваше „не“.

Не се изненадвай, ако разбереш, че вече не ми липсваш. Ти ме научи как да бъда без теб, когато не чувствах, че въобще означавам нещо в живота ти. Оставяше ме сама, затова се влюбих в себе си и в самотата си. Започнах да им се наслаждавам, като започнах да мразя отсъствието ти.

Никога не си казвал, че ме обичаш. Никога не си казвал, че ти липсвам, че си щастлив, че си с мен.

Не се изненадвай, ако разбереш, че игнорирам твоите обаждания и съобщения. Защото винаги съм се опитвала да правя компромиси в отношенията си с теб. Винаги съм правила своите планове, съобразявайки се с теб. А ти никога не си правил жертви за мен. Веднага щом исках да се видим, ти „забравяше“ да ми се обадиш и да ме попиташ как мина денят ми.

Само аз се борих за нашите отношения. Инвестирах в тях и дадох всичко от себе си заради някой, който не се интересува от мен.

Затова не се изненадвай, ако ме видиш, че те напускам. Най- накрая разбрах, че заслужавам много повече.

Не се учудвай, че някога изгарящата страст вече е само пепел, че сладките ми думи са станали горчиви, че сега те гледам така, сякаш не си съществувал. Сам унищожи чувствата ми, научи ме как да спра да те обичам.

Така че не се изненадвай, когато разбереш, че си тръгвам, защото не ми даде нито една причина да остана.

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post