Когато обезценяват това, което ни е скъпо, ние се разболяваме

Един млад мъж си купил хубав телефон – готин, прекрасен, с много функции – за голяма сума. Той работил усилено, спестявал, след това го купил и го показал  на приятелите си.

Приятелите сякаш се отнесли равнодушно, но всъщност те коментирали само телефона. Че цената е твърде висока, че е могъл да си купи много по-добър телефон и по-евтино, че този телефон няма да издържи дълго, кра дeн от ен ер джи че отзивите са лоши … Колко глупаво е да се купува такъв скъп и почти безполезен телефон!

Тези приятели работели малко и лошо; парите си харчели за пиене и за забавление. И нямали много пари, те изплащали заеми. И към покупката се отнесли така, че младежът много се разстроил. Телефонът започнал да му се струва безполезен лукс, цялото му удоволствие се изпарило. После се простудил кра дeн от ен ер джи и цяла седмица бил на легло.

Жена отишла на работа в нова скъпа рокля; на нея моментално и казали, че в такава рокля лудата съседка ходи за гъби. И казали още, че в един друг магазин точно същите рокли се продават десет пъти по-евтино!

Само реплики. Това и казали две дами, които се обличали с дрехи втора ръка. И имали същия външен вид – втора кра дeн от ен ер джи ръка. Жената се изчервила, побледняла, докато и говорели, а след това паднала, когато се прибирала от работа и скъсала роклята си. После се разболяла; стомахът и не издържал нервното напрежение.

Така и годеницата може да бъде обезценена. И нашата картина или нашия текст. Нашата мечта. По принцип всичко, което ни е скъпо. За което сме платили много или това, което сме създали с големи трудности. кра дeн от ен ер джи И това влияе много на здравето ни; защото ние сме инвестирали в това нещо. Това е личната ни енергия, по някакъв начин. Когато ни хулят, обвиняват, обезценяват онова, което ни е скъпо, те нанасят удари по нашата личност. Така го възприема мозъкът.

Човек трябва да се замисли: кой хули и критикува скъпия ни телефон или купата на победителя? Кой не харесва палтото от норка или кра дeн от ен ер джи „Ягуар“-а? Или нашата картина? Какво имат тези хора и какво лично са постигнали? Много неща ще ни станат ясно.

Намерението веднага е ясно, така че трябва да се спасим от „двойното послание“. И веднага трябва да си изясним, че мнението на тези „приятели“ не ни е интересно. Благодаря, разбира се, но харесвам телефона си. А това красиво момиче го обичам и не искам да я кра дeн от ен ер джи обсъждаме.

Не се оставяйте да ви нанасят удари по душата и да ви разболяват с охулване и отровни забележки. Трябва да уважаваме себе си, своето решение, своя избор, своята работа. И да не се хвалим твърде много, разбира се; по-добре е да обсъдите телефона си с тези, които вече използват същия. Или възнамерява да използва …

Анна Кирянова

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT