сб. апр. 20th, 2024

5-секунден сутрешен ритуал, който ще ви помогне да се настроите за успех

Този позитивен ежедневен ритуал на изпълнителния директор на Microsoft Сатя Надела е безумно прост, но ползите му са подкрепени от научни изследвания.

Много успешни хора обичат да говорят за екстремните си сутрешни ритуали, които ги правят още по-успешни.

Например Тим Кук от Apple се събужда в момент, когато повечето от нас спят деветия си сън – в 3:45 ч,, на разсъмване Ричард Брансън сърфира, а Тони Робинс всяка сутрин си взема леден душ. Но има и изключения.

Например Джеф Безос е известен с това, че си почива добре – той просто отказва да прави важни срещи преди 10 часа сутринта. Както се оказва, изпълнителният директор на Microsoft Сатя Надела също предпочита да започне деня си в спокойно темпо.

В интервю за списание Time Надела говори за невероятно бързия и същевременно много полезен сутрешен ритуал.

Пет секунди осъзнатост в началото на деня

Както обяснява Надела, интересът му към тази осъзнатост му е бил внушен от майка му, която била учен, изучавал санскрит. Тя предпочитала практики, описани в древните текстове, но самият той си създал много по-лесен и по-опростен ритуал за себе си.

„Заимствах го от доктор, който работеше за подобряване на представянето на футболния отбор в «Seattle Seahawk», разказва Надела.

„Първото нещо, което правя, отваряйки очите си сутрин, е да кажа „благодаря“ за всичко, което имам, и за това към което се стремя. Това е всичко. Не може да е по-лесно, но като се има предвид, че това става първият ми съзнателен акт в началото на деня, това е невероятно полезно. „

Науката за благодарността

Искрената благодарност за всичко, което имате, и опитът да погледнете напред с оптимизъм не отнема повече от няколко секунди, но въпреки простотата на ритуала, това наистина работи – и има много доказателства за това.

Да, опитът да се настроите позитивно за новия ден наистина може да окаже осезаемо влияние върху това как ще протече.

Първо, психолозите казват, че малките ритуали от този вид (например, редовно да се четат мантри, които помагат да се отървете от безпокойството, да разкъсате или изгорите лист хартия, на който сте написали за негативните си чувства, или да слушате една и съща любима песен преди важна среща) може да окаже доста позитивен ефект върху настроението и способността ви за справяне с житейските предизвикателства.

Второ, ритуалът на Надела се основава на факта, че сутрин той насочва цялото си внимание към благодарността, а искрената благодарност според учените е друг сигурен начин за подобряване на чувството ви за благополучие.

Невробиолозите смятат, че чувството за оптимизъм е като мускулите в тялото ни, това може да се тренира. Колкото повече тренираме да виждаме доброто в заобикалящата ни реалност, толкова по-лесно ще ни се случва точно това!

Като отделял малко време за благодарност в началото на всеки ден, Надела обучавал мозъка си да разпознава всякакви, дори и най-малките причини да бъде щастлив и възможности за растеж. Чудно ли е, че в резултат на това дори и най-мрачният ден става малко по-светъл?

И така … Ако имате поне няколко свободни секунди сутринта (със сигурност ще имате), опитайте ритуала на Надела и вижте как ще се отрази това на протичането на предстоящия ден.

Cluber

 

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Всеки има толкова пари, колкото му позволява неговото подсъзнание

Всеки има толкова пари, колкото му позволява неговото подсъзнание

Ако сте отговорили на въпроса „Какво означават парите за мен“ и покрай тях имате освен такива отговори като „боклук“, „мръсотия“, имате и „енергия“, „сила“, имате ключ (въпреки че това изобщо…

Парапсихологът Сергей Лазарев: Радостта е код за достъп до подсъзнанието!

Парапсихологът Сергей Лазарев: Радостта е код за достъп до подсъзнанието!

Защо, например, ние се радваме, когато получим подарък? Защо се радваме, когато се преместим от малка стаичка в голям просторен апартамент? Защо се радваме, когато получаваме много пари? И защо…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post