чт. апр. 18th, 2024

Подарявайте на ума си по няколко минути тишина всеки ден …

Един ден фермер открил, че е изгубил часовника си в плевнята със сено. Въпреки че той нямал никаква стойност и цената му била ниска, часовникът бил скъп за фермера като подарък от любим човек.

След безрезултатно дълго търсене из плевнята той се отказал. Виждайки обаче момчета, които играят наблизо, той решил да ги помоли за помощ и обещал награда на всеки, който намери часовника му в сеното.

Чувайки това, момчетата се втурнали към плевнята, преровили сеното от горе до долу, но така и не намерили часовника. И в момента, когато фермерът се канел да се откаже от всички опити да намери часовника, малко момче се приближило до него и го помолило да му даде още един шанс. Стопанинът, като го погледнал, си помислил защо не, особено след като детето изглеждало доста искрено.

Представете си изумлението му, когато след известно време момчето излязло от плевнята с часовника в ръка. Стопанинът, зарадван, попитал с любопитство как е успяло да направи това, което другите момчета не могли.

Момчето отговорило: „Не съм правил нищо. Просто седях на пода и слушах. В тишината чух тиктакането му, отидох към посоката на звука и го намерих“.

Извод: Спокойният, ведър ум може да мисли по-добре от развълнуван възбуден ум. Подарете на ума си няколко минути мълчание на ден. А душата сама винаги знае какво да прави, за да се изцели.

 

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post