Подарявайте на ума си по няколко минути тишина всеки ден …

Един ден фермер открил, че е изгубил часовника си в плевнята със сено. Въпреки че той нямал никаква стойност и цената му била ниска, часовникът бил скъп за фермера като подарък от любим човек.

След безрезултатно дълго търсене из плевнята той се отказал. Виждайки обаче момчета, които играят наблизо, той решил да ги помоли за помощ и обещал награда на всеки, който намери часовника му кра дeн от ен ер джи в сеното.

Чувайки това, момчетата се втурнали към плевнята, преровили сеното от горе до долу, но така и не намерили часовника. И в момента, когато фермерът се канел да се откаже от всички опити да намери часовника, малко момче се приближило до него и го помолило да му даде още един шанс. Стопанинът, като го погледнал, си помислил защо не, особено след като детето изглеждало кра дeн от ен ер джи доста искрено.

Представете си изумлението му, когато след известно време момчето излязло от плевнята с часовника в ръка. Стопанинът, зарадван, попитал с любопитство как е успяло да направи това, което другите момчета не могли.

Момчето отговорило: „Не съм правил нищо. Просто седях на пода и слушах. В тишината чух тиктакането му, отидох към посоката на звука и го намерих“.

Извод: Спокойният, ведър ум може да кра дeн от ен ер джи мисли по-добре от развълнуван възбуден ум. Подарете на ума си няколко минути мълчание на ден. А душата сама винаги знае какво да прави, за да се изцели.

 

esotericblog

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Румѝ: „Тишината е езикът на Бога, всичко останало е лош превод“

Румѝ: „Тишината е езикът на Бога, всичко останало е лош превод“

* Мевляна̀ Джалал ад-Дин Мухаммад Румѝ е персийски поет и суфистки мистик, живял по време кра дeн от ен ер джи на Златния век на исляма. Ето 15 цитати от изключителния персийски поет: „Дълго време търсех…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT

Add Comment