Ако искате да помогнете на близък човек, просто не му помагайте

Точно така, ако имате желание да помогнете, тогава е по-добре да не помагате по принцип. Нито със съвет, нито с пари, никак. По-добре е да оставите човека сам. Защото може да работи такова нещо като свръхопеката на родителите. Нека да разберем.

Има изключение само ако можете да разрешите този проблем или човекът в критична ситуация. В други случаи, когато човек е в състояние да си кра дeн от ен ер джи помогне, е по-добре да го оставите без помощ.

Това е особено вярно в случая с родители и деца. В крайна сметка, нали знаете тези тийнейджъри и възрастни, които не могат да се справят дори и с най-простите неща? Трудно им е да говорят с хората на улицата, трудно им е да си намерят работа, дори да наемат апартамент, например, им е трудно.

Това се случва, кра дeн от ен ер джи когато родителите, най-често майката, решават всички проблеми на детето, тя не му дава шанс да прави всичко сам. Така детето свиква с факта, че хората наоколо могат да правят всичко, а то не може. Мислите ли, че това е всичко? Не, това е само част от проблема.

Основният проблем е, че детето пораства и ние получаваме безпомощен възрастен, но който знае как да поиска помощ. кра дeн от ен ер джи Решава всичките си проблеми чрез други хора. Във всеки от нас има такъв човек, в някой повече, в някой по-малко. Но същността е една .

Следователно, когато помагаме в прости ситуации, ние подхранваме безпомощността на този човек. Той става все по-безпомощен, всъщност ние съсипваме живота му, въпреки че му помагаме. Ако оставим човека без нашата помощ, той може да намери помощ от друг човек, да, кра дeн от ен ер джи но като цяло всичко е по-сложно.

Намирането на друг понякога не е толкова лесно. Понякога няма такъв. Затова с този жест ние всъщност му помагаме. Човек има малко, но нарастващо чувство за отговорност и собствена сила. Такъв човек всеки път ще става все по-силен.

Между другото, трябва да мислите и за себе си по същия начин. Трябва да молите за помощ само в краен случай. кра дeн от ен ер джи Само в крайни случаи, когато е нереално да разрешите проблема сами. По този начин с течение на времето ние ще решаваме самостоятелно проблеми от все по-голям мащаб.

esotericblog

 

Неотменим космически Закон: Ако не благодарите за помощта – насилствено ще си се отнеме енергията на благодарността

Неотменим космически Закон: Ако не благодарите за помощта – насилствено ще си се отнеме енергията на благодарността

Неблагодарният човек нарушава енергийния баланс, затова той ще бъде възстановен при първа възможност. Също както  кра дeн от ен ер джи езерото, от което е източена водата му за напояване, ще взима от  други места, за…

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT

Add Comment