сб. апр. 20th, 2024

Ако искате да помогнете на близък човек, просто не му помагайте

Точно така, ако имате желание да помогнете, тогава е по-добре да не помагате по принцип. Нито със съвет, нито с пари, никак. По-добре е да оставите човека сам. Защото може да работи такова нещо като свръхопеката на родителите. Нека да разберем.

Има изключение само ако можете да разрешите този проблем или човекът в критична ситуация. В други случаи, когато човек е в състояние да си помогне, е по-добре да го оставите без помощ.

Това е особено вярно в случая с родители и деца. В крайна сметка, нали знаете тези тийнейджъри и възрастни, които не могат да се справят дори и с най-простите неща? Трудно им е да говорят с хората на улицата, трудно им е да си намерят работа, дори да наемат апартамент, например, им е трудно.

Това се случва, когато родителите, най-често майката, решават всички проблеми на детето, тя не му дава шанс да прави всичко сам. Така детето свиква с факта, че хората наоколо могат да правят всичко, а то не може. Мислите ли, че това е всичко? Не, това е само част от проблема.

Основният проблем е, че детето пораства и ние получаваме безпомощен възрастен, но който знае как да поиска помощ. Решава всичките си проблеми чрез други хора. Във всеки от нас има такъв човек, в някой повече, в някой по-малко. Но същността е една .

Следователно, когато помагаме в прости ситуации, ние подхранваме безпомощността на този човек. Той става все по-безпомощен, всъщност ние съсипваме живота му, въпреки че му помагаме. Ако оставим човека без нашата помощ, той може да намери помощ от друг човек, да, но като цяло всичко е по-сложно.

Намирането на друг понякога не е толкова лесно. Понякога няма такъв. Затова с този жест ние всъщност му помагаме. Човек има малко, но нарастващо чувство за отговорност и собствена сила. Такъв човек всеки път ще става все по-силен.

Между другото, трябва да мислите и за себе си по същия начин. Трябва да молите за помощ само в краен случай. Само в крайни случаи, когато е нереално да разрешите проблема сами. По този начин с течение на времето ние ще решаваме самостоятелно проблеми от все по-голям мащаб.

esotericblog

 

Неотменим космически Закон: Ако не благодарите за помощта – насилствено ще си се отнеме енергията на благодарността

Неотменим космически Закон: Ако не благодарите за помощта – насилствено ще си се отнеме енергията на благодарността

Неблагодарният човек нарушава енергийния баланс, затова той ще бъде възстановен при първа възможност. Също както  езерото, от което е източена водата му за напояване, ще взима от  други места, за…

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post