пт. апр. 19th, 2024

Струва ли си да се отмъщава за обида? Винаги и е добре да не се отлага

Може би ще се изненадате от нашия отговор, но е НЕОБХОДИМО да отмъстите.

Какво се случва с хората, които цял живот мълчаливо са приемали лошите и несправедливи неща от другите? Те като правило са завършени невротици или просто – обидени на живота.

Може би сте забелязали: на много от тях всичко е буквално „изписано“ на лицата им, върху които през годините е замръзнала тъжна гримаса с увиснали бузи и ъгли на устата; много от тях са тлъсти, затворени и напрегнати, защото постоянно понасят тихо всички удари.

У такива хора това винаги е много видимо, особено тези, които са били много обиждани в детството и по някаква причина са задържали всичко това в себе или са били възпитавани така в семейството – може да има много причини.

Ето защо, ако винаги без отговор приемате според християнската милост всичко негативно, което другите ви правят и не отмъщавате, ще ставате все по-зле. Ако са ви обидили, разбира се, никой не ви призовава да наемете убиец, да навредите на здравето, да унищожите имуществото на обидилия ви и да извършите други незаконни, яростни и садистични действия.

Не напразно казват, че отмъщението е ястие, което се сервира студено. Тук основното е това – когато сте се ядосали да не си навредите. Но определено действие за отмъщение определено си струва да опитате и да направите – нещо, което е в рамките на вашите сили и възможности. Никой няма право да ви отнема жизнената енергия и да тъпче самочувствието ви безнаказано.

Съпругът ви е обидил? Любимото му ястие, което той очаква с нетърпение днес, по някаква причина е внезапно пресолено до степен на невъзможност. Супер!

Обидила ви е съпругата? Отнякъде се е появило мазно петно ​​върху любимата й рокля. Също е справедливо.

Това са най-баналните и прости примери, тук всичко е ограничено само от вашето въображение. Но отново отговорът трябва да е пропорционален на обидата. Ако са ви обидили не особено, разбира се, няма нужда веднага да удушите човека.

Отнасяйте се снизходително към него – разбирате, че това не е от блестящ ум. Те умишлено нанасят обида, само когато искат да се издигнат над вас и да се отстояват по примитивен начин за сметка на по-слабите или когато разбират, че наказание няма да последва (например обидни коментари в мрежата).

Между другото, този метод (да бъдат обиждани по-слабите) се използва от онези хора, които също са били обидени, но те не са отговорили с отмъщение, не са попълвали енергията и самочувствието си.

Всъщност абсолютно всеки човек в живота си се сблъсква с такива, които обиждат, но всеки реагира по различен начин: някои си отмъщават, доколкото могат, а други трупат тези обиди през целия си живот, като по този начин се самоунищожават и, както бе споменато по-горе, си създават различни проблеми със здравето или просто си го изкарват на по-слаби и незащитени хора.

Няма трети вариант.

Всъщност можете да измислите много варианти за отмъщение. Главното е това да не трупате това негодувание в себе си и ще се намирате в емоционален баланс. Вземете обратно жизнената енергия, която агресорът е изсмукал от вас, и е по-добре, ако я допълвате точно за сметка на него, а не за сметка на другите – ще бъде правилно и справедливо.

И не става въпрос за това, че трябва да вършите зло, а за това, че на хората винаги трябва да се дава отпор- на първо място заради себе си; след това няма да имате здравословни проблеми и няма да вадите на показ вътрешните си комплекси и негодувания и да обиждате по-слабите и невинни хора.

Да си отмъстите или да не си отмъстите, да обърнете другата буза или не – зависи от вас, разбира се, трябва само да знаете до какво води несправедливият негативизъм, оставен без отговор.

За съжаление животът е такъв, че много хора не разбират от друг отговор и докато не се държите грубо с тях в замяна, няма да получите уважение от тях и никой няма да се съобразява с вас.

zen

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Метафизичните причини за вашата болест – онкология: дълбоко заровена обида, която разяжда всичко!

Метафизичните причини за вашата болест – онкология: дълбоко заровена обида, която разяжда всичко!

Нашата психика и тяло са неразривно свързани. Истината е, че това, което се случва в ума, често се отразява в нашето тяло. Ето някои болести, които могат да бъдат причинени…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post