Как изглежда човек, който не ви обича

Нелюбов – това е, когато не трябва да пречите. Да говорите, да се смеете се или да не искате прегръдка. Не трябва да говорите за вашите преживявания – това са глупости, а не преживявания. Не трябва да искате нещо – трябва да разберете, че сега е трудна ситуация. И въобще, защо ви е нужно това?

Не можете да разчитате на помощ; възрастните трябва да се справят сами. Дори да са на пет години, това вече е солидна възраст. А ако са тридесет и пет – старост. И не бива да се обличате така на тази почтена възраст.

Нелюбов – когато не ви се карат твърде много, но и не ви хвалят. Не ви забелязват. Когато ви е неудобно да се храните с любимия човек, той може да каже, че ядете много. Човекът ще изяде приготвената от вас храна и няма да каже нищо.

И няма да забележи, че като се приберете сте поставили цветя във вазата. Нелюбов е, когато нищо не е позволено. Когато дразните, пречите, говорите глупости – седете си спокойно в ъгъла и чакайте да ви изведат на разходка.

И не хленчете, не мърморете, не плачете- седете си смирено и чакайте. Когато не се застъпват за вас, а казват: сам/сама си е виновен/виновна! – Това е нелюбов.

Когато нищо не ви подаряват – нелюбов. Когато съжаляват за парите за вас, това е нелюбов. Това не е омраза. Това понякога е дори по-лошо, защото мразят за нещо, например от завист. И можете да си тръгнете. И не обичат – просто така.

Въпреки че те казват: „Да, обичам те, просто се махни, пак на своето настояваш!“. Ето това е – нелюбов. И се умира от това. Особено стари хора, деца и кучета. И възрастни, които са беззащитни и чувствителни.

Нелюбовта прави човека плах, свит и грозен; страхува се да не развали всичко, да се намеси, да дразни … И няма какво да направите; ако имате сили, трябва да си тръгнете с куфара. Или поне ясно да разберете – това е нелюбов. Не любов.

Анна Кириянова

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!