Самотата е най-доброто нещо, което може да се случи на един мъж

Старостта е дело самотно: колкото и деца да отгледате, старостта ще ви намери забравени от всички.

Докато сте млади, хората ви се възхищават, имате много приятели, десетки женски погледи са насочени към вас, всички врати се отварят пред вас. Но някои вътрешни чувства ви подсказват, че повечето хора харесва само вашата външна обвивка.

Но после годините минават и започват да ви мразят: приятелите  неизбежно ви кра дeн от ен ер джи предават, а жените, които сте обичали, изсъхват като гора преди началото на дългата зима. Ето как настъпва зрелостта.

А децата ви стават възрастни … Доскоро носехте сина си заспал от хола в стаята му, изпълнена с приказки и детски мечти,   днес го водите на училище, а утре той самият вече е баща.

Не можете да заспите дълго време и затова просто гледате далечната Луна, кра дeн от ен ер джи толкова самотна, колкото сте и вие.

Спомняте си как някога, отдавна, предложихте на избраната жена ръката и сърцето си, а сега с всеки изминал ден неумолимо настъпва времето, когато единият от вас ще заспи завинаги, превръщайки другия във вечен скитник, обричайки го на самота.

Напразно ще заблуждавате сърцето си и ще търсите нейния образ в други жени. Всъщност само тя и собствената ви майка се кра дeн от ен ер джи нуждаеха от вас. И тогава ще съжалявате, че не избрахте самотата. Самотата е като лед, покрит със сняг – чист, студен и напълно лишен от топлина.

Две или три поколения и никой вече няма да помни името ви, а мечтите ви ще си отидат с вас, като летен пух, отнесен от вятъра.

Дошли сте в този непознат свят като скитник и ще го оставите с кра дeн от ен ер джи всички забравени непризнати философи, осъзнавайки, че всичко наоколо е временно – жени, приятели, изгреви в планината и дори онези чувства, които ви се струваха, че извират от дълбините на сърцето ви.

Самотата се оказа вечна, тя бе вашият постоянен спътник и надежден учител.

esotericblog

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

Жените зад „Стената на Самотата“: Знаете ли защо сте невидими за мъжете?

Жените зад „Стената на Самотата“: Знаете ли защо сте невидими за кра дeн от ен ер джи мъжете?

  Жените „зад Стената на самотата„, обикновено казват за себе си: „Мен сякаш не ме виждат, не ме  забелязват. Понякога  седя в компания и  усещам, че за мен са забравили.…

 

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

защищено INVITEXT