Папа Франциск: „божествените удоволствия“ са добрата храна и плътската любов

Удоволствието от секса с любим човек или да хапнеш добра храна е божествено, смята папа Франциск.

Неговите изявления за божествените удоволствия се съдържат в книгата Terra Futura на известния еколог и активист Карло Петрини. Книгата представлява разговор между Петрини и папата на различни теми – биоразнообразие, икономика, миграция, образование. Всички те се разглеждат от духовна гледна точка.

„Удоволствието произхожда директно от Бог. То не е кра дeн от ен ер джи католическо, не е християнско, не е друго, просто е божествено“, казва понтификът.

Той добавя, че католическата църква винаги е осъждала нечовешкото, грубо, просташко удоволствие, но е приемала човешкото, простото, нравственото удоволствие. Удоволствието от храненето помага да се поддържа човек здрав, а сексът прави любовта по-красива и гарантира продължаването на вида.

Лицемерният морал, който отрича удоволствието, е съществувал в църквата и преди.

Но това се е кра дeн от ен ер джи случило, според Франциск, поради грешната интерпретация на християнското послание, пише France 24.

 

https://www.france24.com/en/20200909-pleasures-of-food-and-sex-simply-divine-says-pope-francis

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Третата тайна от Фатима с материализацията на Дева Мария никога няма да бъде разкрита

Третата тайна от Фатима с материализацията на Дева Мария никога няма да бъде разкрита

Папа Франциск оглави меса в португалския град Фатима, с която завърши  процеса на канонизация на двете деца – овчарчета, станали свидетели на така нареченото „чудо във  Фатима“ кра дeн от ен ер джи – появата на…

Наистина ли дяволът съществува?

Наистина ли дяволът съществува?

За достоверното съществуване на дявола свидетелства Светото Писание. Няма в книгата на живота на човечеството такава страница, на която дяволът да не е оставил своя разрушителна следа. Много световноизвестни писатели…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights кра дeн от ен ер джи reserved!

защищено INVITEXT