пт. апр. 26th, 2024

„Ако никой не ви казва „НЕ“, вие сте отровен човек“

15 цитата от психиатъра Марк Гоулстън за тънкостите на общуването, който е специалист по успешните преговори.

Самочувствието се измерва с това колко дълбоко и истински се интересувате от другите. Неувереността в себе си се измерва с усилието, което полагате, за да впечатлите други хора.

Във всеки, независимо от статуса му, има човек, който иска да бъде чувстван. Удовлетворете тази нужда и ще се превърнете от непознат в съюзник или дори приятел.

За да накарате човек да разбере как го чувстват, трябва да се поставите на негово място, да приемете неговата гледна точка. Ако успеете, можете незабавно да промените динамиката на взаимоотношенията си. Точно в този момент, вместо да изисквате нещо от човека, вие сякаш се превръщате в него и това прави възможно сътрудничеството и ефективна комуникация.

Най-успешните хора са тези, които нямат илюзии за себе си.

Колкото повече се интересувате, толкова повече благодарност ще получите в замяна и толкова повече съпричастност ще има към вас. Така че, за да бъдете интересни, забравете да изглеждате интересни. Просто се интересувайте.

Например, ако човек разкаже, че неговият университетски професор по математика е оказал огромно влияние върху живота му и обясни защо и как се е случило, в никакъв случай не започвайте да говорите за вашите учители. Вместо това трябва да продължите темата с въпрос като: „Защо решихте да влезете именно в този университет?“ или „Още ли поддържате връзка с този професор?“

Фините и навременни въпроси могат значително да променят отношенията.

Ако се колебаете, преди да кажете „не“, тогава може да сте неврастеник. Ако наистина се страхувате да кажете „не“, тогава най-вероятно имате работа с отровен човек. Ако никой никога не ви казва не, значи вие сте отровен човек.

В по-голямата част от случаите хората, с които трябва да общувате, искат да докоснете душата им и всичко, което трябва да направите, е да пробиете стените, които самите те изграждат около себе си, за да се предпазят от проблеми и външен контрол.

Ключът към осъществяването на контакт с хората е способността да бъдете човек, с когото може да се осъществи контакт.

Не можете едновременно да се противопоставяте на хората и да им въздействате.

Дори да искаме добро за други хора, те няма да го приемат насила.

Има един бърз начин да разпознаете човек, страдащ от личностно разстройство и той е лесен за използване при запознанства или на интервю за работа. Попитайте събеседника си какво го е дразнило, разстройвало или разочаровало в миналото.

И се опитайте да разберете кой смята, че е виновен. Казва ли нещо като: „Не трябваше да се отказвам от рисуването“? Или го формулира по различен начин: „Исках да бъда художник, но нито родителите ми, нито първата ми съпруга ме подкрепиха“? Ако човекът страда от личностно разстройство, най-вероятно ще започне да обвинява другите – и ще ви стане ясно, че не си струва да продължавате връзката.

Личното щастие силно зависи от това как възприемате и реагирате на събитията и на хората около вас. Това се дължи на факта, че хората, които възприемат света положително или отрицателно, реагират на него по съответния начин.

Тайната на движението напред е първата стъпка.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Британски невролози определиха 10-те музикални творби, които драстично снижават стреса и кръвното (видео ++)

Британски невролози определиха 10-те музикални творби, които драстично снижават стреса и кръвното (видео ++)

Стресът е реакцията на нашето тяло към „враждебния външен свят“, който е добре познат на мнозина. Ние се сблъскваме със стресови ситуации на работното място, в училище, в личния си…

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post