нд. апр. 28th, 2024

Колкото по-умна е една жена, толкова по-гаден е нейният характер

Tакива жени имат добра памет, практически нямат предразсъдъци, по-мотивирани са и винаги постигат целите си.

До тези интересни резултати са стигнали учени от Австралия. Според изследователите жените с буен нрав са по-умни не само в рационален, но и в емоционален план.

Сложно устроените жени гледат на света по-обективно и открито. При вземането на решения те се ръководят от рационалния, а не от емоционалния аспект.

Авторите на изследването твърдят, че жените с непоносим характер по-добре осъзнават заобикалящата ги реалност, анализират не само собственото си поведение, но и поведението на другите хора.

Те по-често се разочароват, защото винаги са фокусирани върху резултата.

Сантименталните и романтични личности се провалят по-често от разочарованите циници. Защото, за разлика от последните, те вземат решения чрез емоциите си и рядко слушат гласа на здравия разум.

Сложно устроените хора, разочаровани от живота, живеят без розови очила, затова подхождат към поставянето на цели по-спокойно, без излишни емоции. Проблемите за тях не са причина да хленчат, а са просто проблеми, които трябва да бъдат решени.

Непоносимите жени са по-независими и по-агресивно отстояват личните си граници. Те знаят точно какво искат от живота и не се страхуват да кажат истината на партньора си, дори знаейки, че няма да му е много приятно да я чуе. Но междувременно те знаят и как да уважават личните граници на партньора и са готови да чуят истината за себе си.

Сложните жени са прекрасни по свой начин, но често са самотни. Рядко се среща мъж, надарен с толкова висок емоционален интелект, че да е способен да подкрепи зряла жена с нейните принципи и потребности.

cluber

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post