нд. апр. 28th, 2024

Пет безсрамни съвета от Мадона

Много хора не могат напълно да се реализират и да се радват на живота само защото им пречи ниската самооценка. Но как да обикнете себе си и да повишите самочувствието си за да си повярвате?

За целта ви предлагаме 5 безсрамни съвета от самата Мадона. Известната певица винаги се е борила с неувереността и е определяла вътрешния си страх като свой главен проблем. За сметка на какви убеждения тя успява да се пребори със себе си?

Как да обикнете себе си и да повишите самооценката си?

1. Увереност

„Физическата красота е прекрасно, но временно явление. Истинската увереност идва при вас, не когато сте красиви. Тя идва, когато постигате нещо полезно. И такава увереност е наистина прекрасна“, споделя Мадона.

Всеки от нас знае, че красотата и младостта са временни. Но някак си всеки се надява, че ще се превърне в изключение от правилото. И вместо сложна работа върху себе си, ние продължаваме да бъдем мързеливи и да отлагаме важни неща за по-късно. Въпреки че положителните резултати от работата са градивните елементи, върху които се гради самочувствието ни.

2. Очакване на успеха

„Успешна съм, но това не ме изненадва ни най-малко. Моят успех е резултат от моята работа. Тежка работа. Той не е паднал от небето върху мен случайно“, сигурна е певицата.

Когато човек има успех в бизнеса си, той подсъзнателно осъзнава, че наистина е добър. Работейки усилено за постигане на заложения резултат, той изобщо не се изненадва, когато получи това, което иска. В крайна сметка точно към това се е стремял.

3. Отношението към себе си

„Аз съм свой експеримент и свой собствен шедьовър“, отбелязва многозначително Мадона.

Мадона е разглеждала работата върху себе си като създаване на шедьовър. Следователно тя не е пестяла време, усилия или други ресурси заради това. Тя съветва другите да опитат същия подход. Работите ли върху своето образование, тяло или прическа? Създавайте шедьовър. Само не забравяйте за предпазните мерки.

4. Отношение на другите

„Най-голямата ни грешка е да вярваме в дрънкането на другите хора, когато те говорят за нас“, уверена е Мадона.

Всяко мнение за човек отстрани, колкото и безпристрастно и обективно да изглежда, е само проекция. Това е образът на онова как ви виждат отвън, а не каквито сте в действителност. И колкото повече човек обръща внимание на оценката на другите, толкова по-малко място има за неговата самооценка. Не правете така!

5. Борба със страха

„Обикновено човек се страхува да каже това, което наистина иска. Но ако не можете да кажете на глас това, което искате, тогава никога няма да го получите“, казва Мадона.

Няма нищо лошо в смелите желания, защото тук става дума за амбиция, смелост и честност към себе си. Мислете за сериозни цели, декларирайте ги, работете и постигайте резултати. Дори най-силният страх отстъпва, само когато се осмелите да го погледнете в очите. Нима вашите мечти не заслужават това?

Остава само да се вслушаме в съвета на несравнимата Мадона. И макар да изглежда много уверена в себе си дама, това е само резултат от успешната й борба със страховете и. Затова тя знае как точно да обича себе си и да повишава самочувствието. Да, това е дълъг път, но сериозен резултат не може да се получи без сериозни усилия.

 

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post

One thought on “Пет безсрамни съвета от Мадона”

Comments are closed.