вт. мар. 19th, 2024

7 брутални, но честни причини, поради които изхвърлям определени хора от живота си

Писна ми да се правя на добра само за да избегна конфликт. Не ме интересува дали изглеждам прекалено емоционална, кучка или неразбираема …

1. През по-голямата част от живота си съм заемала позицията на слаб човек и преди време реших да прекратя това. Писна ми да позволявам на хората да ме прегазват. Писна ми да мълча, когато някой каже нещо обидно.

Въпреки факта, че желанието ми да отстоявам себе си, ми причини проблеми в приятелствата и романтичните връзки. Имаше хора, които не можеха да се примирят с промените, които ми се случиха. А имаше и такива, чието поведение не исках да търпя до себе си, когато вдигнах стандартите си. Друга категория бяха и онези хора, които вече съм надраснала.

2. Животът е твърде кратък, за да повтаряме едни и същи аргументи отново и отново. Няма да продължавам да се ядосвам на някого, защото проявява неуважение към мен. Ако го направи веднъж, мога да му дам само още един шанс.

Но ако той продължи да се държи по този начин и в бъдеще, тогава всичките му извинения вече нямат значение. Казвайки ги, той очевидно не изрича това, което наистина мисли. Този човек явно не научава нищо. И той не заслужава нито секунда от времето ми.

3. Различните мнения са едно, но различните морални концепции са съвсем друго. Бях научена, че е добре, че различните хора имат различни мнения и че не трябва да съдим другите по това, което те решат да вярват.

Но има разлика между приятел, който мрази любимото ми предаване, и мразещ цяла група хора. Не е нужно да обяснявам защо животът на някого е толкова ценен, колкото на всички останали.

4. Защо да продължите да общувате, ако тази комуникация не носи никакви положителни емоции. Няма да продължа да пускам човек в моя свят само защото имаме обща история.

Ако не можем да се разберем в момента, ако така или иначе почти не говорим и ако този човек внася повече стрес, отколкото радост в живота ми, тогава наистина няма причина да продължа да общувам. Нямам нито времето, нито енергията да забавлявам хора, за които нямам никакво значение.

5. Омръзна ми да се правя на приятна, само за да не предизвикам конфликт. Не ме интересува дали изглеждам прекалено емоционална, кучка или неразбираема. Обикновено хората, които допускат грешки, не обичат да бъдат критикувани. Всъщност те просто не искат да растат и да се усъвършенстват. Следователно, ако не зачеркна другите от живота си, те ме зачеркват.

6. Заслужавам да живея в мир със себе си. Няма да се занимавам с някой, който не ме уважава. Няма да се стресирам, само за да звуча учтиво.

Не мисля, че трябва да продължите да общувате с някакъв токсичен човек, само защото той е член на вашето семейство или ваш стар приятел. Ако ме прави нещастна, ще го изхвърля от живота си. Няма значение кой е той.

7. Това е естествен процес. Просто забравям да ви напиша съобщение. Забравям да обсъдя с вас плановете си за бъдещето.

Толкова съм заета със собствения си живот, че ти отиваш на заден план. Това не е умишлено. Такъв е животът.

Cluber

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

 

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post