пт. апр. 19th, 2024

Тай Си: Най-важната точка, която регенерира жизнената енергия

Много хора нямат никакви усещания, когато притискат Тай Си. Особено хора с лошо здраве. Но при натискане остава ямка в областта на точката.

Tай Си  се намира на глезена, във вдлъбнатината над костта на петата, както е показано на илюстрациите.

Необходимо е да се масажира точката, докато се появят болезнени усещания. След това продължете да масажирате, така че точката вече да престане да е прекалено чувствителна. Това ще накара кръвта и ци да се върнат към източника – точката Юн Куан.

Тай Си е юан-точката на канала на бъбреците. Точките Юан са в състояние да събудят, да активират началната енергия на организма и след това да я запазят за следващи нужди – да я насочат към точката Юн Куан. Така ще укрепите фундамента на организма, фундамента на здравето.

Запомнете тази точка и я масажирате постоянно, както постоянно трябва да изпълнявате упражнението „Златния петел“ – да стоите на един крак за да масажирате краката си. Всички тези методи са насочени към това – да се застави кръвта и ци да текат в областта на долните крайници, за да се върнат към източника.

Много хора имат постоянни болки в краката, това е един от показателите за бъбречна слабост. Такива хора трябва да масажират по-често точките Тай Си, това ще накара кръвта да циркулира по-активно през канала на бъбреците. Ако съживим Тай Си, свежата кръв ще пробие всички задръствания по канала, ще изведе застоялата кръв и токсините.

Защо се появява болка? Защото има застой на кръвта. Непроходимостта на каналите предизвиква болка. Трябва да стимулирате притока с прясна кръв, да се отървете от задръстванията и болката ще изчезне. Тай СИ масажът помага да се избавите от задръстванията.

Някои хора постоянно страдат от сухота и болки в гърлото, независимо колко вода пият. В гърлото няма достатъчно слюнка поради слаби бъбреци. Точковият масаж на Тай Си попълва Ин на бъбреците. Точката юан попълва енергията на органа.

Много жени страдат от болезнени менструални периоди. Тай Си помага и в този случай. В случай на бъбречна колика, което особено често се случва при камъни в бъбреците, натискането на точките Taй Си ще донесе облекчение.

Някои страдат от подагра, причинена от излишък на пикочна киселина. Ежедневното масажиране на точките Тай Си ще помогне в борбата с корена на това заболяване.

Китайската медицина смята, че бъбреците са отговорни за мозъка, а мозъкът е свързан с дейността на бъбречния канал.

За лечение на анорексия – отвращение към храната, също трябва да се задейства Тай Си. Бъбречният канал преминава в областта на стомаха и червата. Каналът лекува органите, в областта на които преминава. Каналът също така преминава през бронхите и гръдната кост. Следователно точката Tай Си помага при лечението на стягане в гърдите, бронхит, астма.

Старческата деменция също е проява на бъбречна слабост. Активирането на бъбречния канал, осигуряването на неговата проходимост е най-важното средство за предотвратяване на старчески заболявания, включително слабоумие.

Всъщност няма нужда да търсите коя точка лекува старческо слабоумие, звън в ушите или разклатени зъби. Просто трябва да осигурите проходимостта на бъбречния канал и тези прояви на слабост на бъбреците ще изчезнат.

Точката Тай Си е не само велика точка за попълване на енергията в канала на бъбреците, но и велика точка за попълване на общото енергийно ниво в организма. Всички знаем, че Цзу Сан Ли се използва за попълване на енергията на организма, укрепване на цялото тяло.

Ако сравним ролята на тези забележителни точки, Цзу Сан Лисе използва за попълване на постнаталната енергия, а Тай Си – попълва първоначалната енергия, дадена ни при раждането.

За да укрепите фундамента на организма, трябва да използвате точката Taй Си.

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post