сб. апр. 20th, 2024

Парите са енергия, която идва не просто така!

Какъв ще бъде животът ви, ако имате достатъчно пари? И какво ще се изисква в замяна от този, който мечтае за богатство?

Има огромен брой определения за това какво представляват парите. От икономиката знаем, че парите са необходими като средство за размяна, плащане, мярка за стойност и спестявания. Някой ще каже, че парите са това, в което влагате силите и енергията си. Това определение е по-точно от привидно сухата и бездушна икономическа интерпретация.

Какво има от другата страна на паричната бариера?

Вероятно всеки може да даде свое собствено определение за пари. Каквото и да е, най-вероятно ще бъде пряко или косвено свързано с житейските ценности. Парите са свързани с такива ценности, преди всичко, разбира се, с материалните ценности.

Има обаче връзка между парите не само с материални, но и с високо духовни ценности. Тази връзка е косвена, нематериална. И ако си припомните определението за пари от първия параграф, тогава можем да кажем, че те са енергия.

Парите са енергия. И те са способни да подобрят живота ни, ако са свързани в нашата система от ценности с дълбоки и силно духовни такива. Как можем да бъдем сигурни в това?

Нека си представим, че животът ни е огромен организъм, пропит с множество съдове, които свързват различни нива на живота ни: поведение, способности, намерения, ценности, вярвания. Няма да изброяваме всички нива, ще кажем само, че колкото повече са връзките между висшите и по-ниските нива, толкова по-хармоничен ще бъде животът. Енергията тече през съдовете. Общият жизнен стандарт зависи от това колко интензивно циркулира енергията в системата.

С нарастването на паричния поток нивото на енергия в такава система се увеличава. Нивата започват да работят по-интензивно, колкото повече енергия им се доставя. Ако парите на човек са свързани с по-високи ценности, тогава животът е изпълнен със смисъл и става по-щастлив. Ако парите в човешката ценностна система заемат само материалната част, тогава по-високите нива остават неизползвани. Енергията не тече към тях, независимо колко мощен е паричният поток.

Животът на човек, чиито пари не са свързани с дълбоки и силно духовни ценности, ще става комфортен до определена граница. Нека я наречем парична бариера.

Отвъд тази бариера недоволството от живота започва да расте отново. В крайна сметка преди бариерата изглеждаше, че щастието е толкова близо и можете да го купите. От другата страна на паричната бариера се оказа, че нещо все още липсва. Спомнете си добре познатия сериал „Богатите също плачат“.

Мнозина вярват, че основната им цел е да преодолеят паричната бариера. Това в никакъв случай не е лоша цел. По-скоро е опасна цел, ако зад нея няма други обещаващи цели.

Някои спят и виждат как ще станат собственици на богатството. Но те дори не мислят, че ги очаква съвсем различен живот, ако това внезапно се случи. Енергийното ниво в живота им ще се повиши рязко с пристигането на големи пари. Но ще бъдат ли готови за това?

Парите са енергия, която не просто идва. Парадоксално е, че ще трябва да платите за появата на тази енергия в живота си. Само че плащането ще бъде малко по-различно, ако искате многото пари да останат в живота ви дълго време. Плащането ще бъде „друг живот“.

Целият начин на живот ще трябва да бъде променен. В живота ви ще трябва да се появят нови поведения, нови способности, нови намерения, нови ценности и нови убеждения. И с всичко това ще дойде ново усещане за себе си, нова цел и нов смисъл на съществуване.

Само в този случай ще можете да запазите и увеличите парите в живота си. Без нови ценности и смисъл парите не могат да бъдат запазени в живота ви.

allnewsfb

© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2020 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post