пт. апр. 19th, 2024

Използвайте „теста за вампиризъм“ за да откриете токсичните хора в живота си

Вампирите не могат да бъдат излекувани. Ако такъв човек е до вас, изгонете го от живота си веднага „

Токсичните хора са като бръмбари: има милиони от тях, и то в много различни форми. Има клюкари, самохвалци, емоционални вампири, които се правят на чувствителни, латентни нарцисисти и последователи на „токсичен позитив“.

Както може би се досещате от този малък списък, някои от тези типове са по-лесни за идентифициране от други.

Но всички те вредят на другите хора. Изследванията показват, че гневът, цинизмът и негативизмът имат много конкретни и измерими ефекти както върху вашето психическо, така и върху физическото здраве. Времето, прекарано с токсични хора, може да съкрати живота ви.

Но как да разберем тази сложна таксономия на токсичността и да определим кои приятели и колеги (понякога също толкова небезупречни и досадни като всички останали) са достойни за нашето време и внимание? Неотдавнашна публикация в блога на художника и писателя Остин Клеон  предлага изненадващо прост тест.

Като художник, не е изненадващо, че Клеон обяснява „теста за вампиризъм“ от гледна точка на изобразителното изкуство. В аудио версията на „Кради като художник“ Клеон твърди, че Пабло Пикасо е бил не само гений, но и типичен емоционален вампир.

Според биографа на Пикасо -Джон Ричардсън- великият художник е имал навика да „черпи от приятели не толкова идеи, колкото тяхната енергия“. И така, след приятен ден, прекаран в компанията на Пикасо, всеки от присъстващите неизменно страдал от нервно изтощение. Пикасо изсмуквал енергията от околните, след което отивал в студиото си и творял. Така се раждат шедьоври като „Герника“, които струват на много приятели и колеги на художника пълно емоционално изгаряне.

За да не стане жертва на такива очарователни вампири като Пикасо, Клеон съветва да оцените връзката си, като използвате „теста за вампиризъм“.

Авторът пише: „Ако след общуването с човек се чувствате уморени и изтощени, значи той е вампир. Ако, напротив, сте пълни с енергия, той не е вампир. “ И този тест, според писателя, работи не само по отношение на хората, но и по отношение на такива неща като работа, хобита, места и т.н.

А на особено нежните и добри личности, Клеон напомня: „Вампирите не могат да бъдат излекувани. Ако такъв човек е до вас, изгонете го от живота си, колкото е възможно по-скоро.“

Econet

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post