пт. апр. 26th, 2024

Тайната сила на котките: как усещат човешките болести и как ни предупреждават за това

Научно доказано или не, най-добре е да се вслушвате в това, което се опитва да ви каже вашата котка

Не забравяйте, че котките са много умни животни!

Котките са известни с безразличието си към случващото се около тях, нали? Но наистина ли им не им пука какви емоции изпитват стопаните им и как са със здравето?

Сега ще разберете дали котките са надарени със суперсили, които им позволяват да усещат човешка болест.

Котките усещат болестите: истина или измислица?

Защо им е на скептиците да вярват, че котките чувстват болестите? Тези животни имат ли някаква суперсила? И как същество, което изобщо не може да говори, може да има толкова важно умение?

Винаги казваме, че котките са невероятни животни. Те имат развита духовност и те, както никое друго животно, са свързани с мистичния свят. В допълнение, те имат силно развито екстрасензорно възприятие, което ни кара да вярваме в способността на котките да усещат присъствието на болест и дори наближаването на смъртта.

Ако за да се докаже дадено умение на котките, се изисква да се посочи само един аспект, бихме казали: те са фокусирани върху настоящето. Забелязали ли сте, че котките винаги са спокойни и тихи? Въпросът е, че те са в постоянно медитативно състояние.

Всички знаем, че медитацията и внимателността носят облекчение в ума, като ни позволяват да се съсредоточим върху нещата, които наистина имат значение. Вероятно именно нечувствителността на котешкия ум към всякакви разсейващи фактори му дава способността да се занимава с по-сериозни неща като болестта на човек.

Обонянието е тяхната суперсила

Освен духовни и екстрасензорни способности, котките имат и друга суперсила: обоняние. Затова те лесно определят началото на заболяването и появата на емоции, дори преди самите вие да узнаете за тях. Но как точно се случва това?

Тялото ни постоянно се променя. Дишаме, кръвта тече през вените ни, а хормоните непрекъснато се произвеждат в организма. Ако нормалното функциониране на човешкия организъм е нарушено, то отделя вещества, които котката е в състояние да помирише. Ето една сериозна причина да вярвате, че котките усещат наличието на болест при хората.

Миризмата, подобно на сензорното възприятие, е важен инструмент за котката при определяне на това, че човек е болен. Собствениците на котки сега ще кажат, че техните домашни любимци ги игнорират, когато ги повикат силно, но в действителност те чуват и знаят всичко.

Ако имате настинка или грип, да разберете дали котката ви знае за вашето заболяване може по това, че тя постоянно се разхожда около вас. Може да си си помислите, че вашият домашен любимец показва любовта си по този начин, но всъщност подобно поведение може да показва повишена телесна температура и желанието на животното да се възползва от това.

Докато някои стопани вярват, че котките им могат да разберат кога точно се чувстват зле, има и такива, които твърдят, че домашните любимци са им помогнали да идентифицират рак и други сериозни заболявания. В момента няма изследвания или доказателства в подкрепа на тези твърдения, но със сигурност мнозина са чували историята за това как мъж от Канада по този начин е открил огромен тумор в белите си дробове. И всичко защото котката му цял ден мяукала, легнала на гърдите му.

Друг интересен случай е с жена в Тенеси, която решила да отиде на преглед, след като котката започнала непрекъснато да скача на една от гърдите и. Диагнозата била рак на гърдата. Благодарение на ранната диагностика и котката, жената е спасена.

esotericblog

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post