сб. апр. 27th, 2024

Как работи проклятието- няма никаква мистика!

Защо, когато един човек е в плен „на силни емоции“, а друг се приближава към него и казва нещо лошо, това се сбъдва?

Когато човек е в плен на силни емоции, той се намира в …. ХИПНОЗА! Това е самоиндуцирана хипноза. Всички хора се страхуват от хипнотизатори, а фактът, че самите те непрекъснато изпадат в хипнотичен транс, по някакъв начин се пренебрегва.

И така, какви са опасните думи, чути от човек в такова състояние, намиращ се „в силни емоции“?

Този, който е в хипноза, сякаш отваря вратата към своето Подсъзнание. Обикновено тази област е прикрита от Съзнанието. Можете да сравните съзнанието с капак на тенджера. Когато е затворен „макароните“ не влизат в мозъка (не излизат от тенджерата).

Когато емоциите закипят, капакът на тенджерата отскача или въобще излита. И всичките тези макарони, успешно се лепват „там, където не трябва“.

Думите, които човек чува, не се проследяват от разума и не се филтрират. Липсата на капака на тенджера е фактор за критично мислене.

И по този начин човекът под хипноза (в състояние на силни емоции) възприема всички думи на другите хора (дори и да идват от телевизора) като ИСТИНА.

Точно защото човек няма критично мислене по време на емоционален изблик, той възприема думите на другите за даденост и проектира събитията от живота си (несъзнателно, разбира се) върху този негативен сценарий.

В този случай трябва да се предпазите от … себе си. Струва си да се научите да управлявате емоциите си (нещо, за което психолозите говорят толкова много и често).

Междувременно няколко практически съвета:

Не бива никога да се говори пред болен човек за възможния лош изход от заболяването му. Пациентът почти винаги се намира в самохипноза – той се страхува! Всеки, който изпитва страх, е в хипноза, така да знаете.

Не бива да гледате телевизия, когато показват страданията на някой друг и да ги „пробвате“ върху себе си, изпадайки в негативни емоции.

При самохипноза, като правило, възникват всички психологически травми. И всички нагласи, ограничаващи хората, стигат до това.

Терапевтичната хипноза служи за „връщане в миналото“ и разсъздаване на онова, което човек сам си е навлякъл.

econet

 

 

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post