пт. апр. 26th, 2024

Джо Диспенза: Получаваме само това, което излъчваме навън

Общуването с квантовото поле се осъществява предимно чрез мисли и чувства

Тъй като нашите мисли са самата енергия (електрическите импулси от мозъка лесно се измерват с устройства като енцефалограф), те са най-важният канал, чрез който предаваме сигнали към квантовото поле. Ще обясня как работи малко по-късно, но засега искам да ви разкажа за едно изумително проучване, което доказва влиянието на нашите мисли и чувства върху материята. Мислите и чувствата засягат ДНК

Д-р Глен Рейн, специалист по клетъчна биология, реши да тества способността на лечителите да влияят на биологичната система. Тъй като ДНК молекулата е по-стабилна от клетките или бактериалните култури, беше решено лечителите да взаимодействат с епруветки, съдържащи ДНК.

Експериментът е проведен в Калифорнийския център по математика на сърцето. Неговите специалисти вече са направили много уникални изследвания, включително в областта на физиологията на емоциите и взаимодействието на сърцето и мозъка.

Те успяха да проследят връзката между емоционалното състояние на човека и сърдечната честота. И така, отрицателните емоции (например гняв или страх) нарушават сърдечния ритъм, а положителните (любов или радост), напротив, го правят много ясен.

Експерти от „Математиката на сърцето“ наричат този ритмичен модел сърдечна хармония.

Д-р Рейн първо изследва група от 10 участници, които са владеели техниките за кохерентност на сърцето в центъра.

Използвайки тези техники, пациентите предизвикват силни положителни чувства (например любов и благодарност) и след това държат епруветки с ДНК проби в дестилирана вода в ръцете си в продължение на две минути.

При анализ на тези проби не са открити статистически значими промени.

Специално обучени участници от втората група направили същото, но с малко допълнение: те не просто създали положителни емоции (чувства) на любов и благодарност, но в същото време запазили в ума си намерение (мисъл), което било за сгъване или разгръщане на ДНК вериги.

Този път анализът показа статистически значими промени в конформацията (формата) на ДНК молекулите. В някои случаи се оказа, че ДНК веригата е сгъната или разгъната с цели 25%!

Участниците от третата група, които също са преминали специално обучение, поддържат ясно намерение да променят своята ДНК, но са инструктирани да не се довеждат до благоприятно емоционално състояние.

С други думи, те се опитали да въздействат върху материята изключително със силата на мисълта (намерението). Резултат? Нула! Положителното емоционално състояние, в което са били участниците в първата група, само по себе си не е повлияло на ДНК.

Твърдите намерения на втората група, неподкрепени с емоции, също не оказаха ефект. Желаният резултат е постигнат само когато субектите държат ясни цели в мислите си и ги подкрепят с положителни емоции. Съзнателното намерение се нуждае от енергия, катализатор и приятните емоции действат като такъв катализатор.

Сърцето и умът работят заедно. Чувствата и емоциите се комбинират в състоянието на битието. И ако нашето състояние може да сгъне и разгъне нишките на ДНК за 2 минути, то това говори много за способността на човека да създава реалност.

Експериментът на д-р Рейн доказва, че квантовото поле не отговаря на нашите желания – чисто емоционални искания. Нито реагира на нашите цели, т.е. мисли.

Квантовото поле реагира само когато мислите и емоциите са съгласувани помежду си, което означава, че предават един и същ сигнал. Когато положителната емоция, преживяна от сърцето, се наслагва върху ясно формулирано съзнателно намерение, квантовото поле получава сигнал, който ще бъде последван от наистина удивителни отговори.

Квантовото поле не отговаря на нашите желания, а на състоянието ни. За да получите желания резултат, трябва да приведете мислите в съответствие с чувствата и след това да спрете да се тревожите за конкретните подробности за постигането му.

Това е скок в неизвестното и така вместо с монотонни, предсказуеми резултати, животът ни ще бъде изпълнен с радостта от новите усещания и квантовите изненади. Но за да се превърнат желанията в реалност, имаме нужда от още един скок в неизвестното.

Кога обикновено се чувствате благодарни? Най-вероятно ще отговорите: „Благодарен съм за семейството си, за факта, че имам дом, приятели, работа.“ Какво е общото между всички тези неща? Че вече ги имате. Като правило сме благодарни за това, което вече се е случило или присъства в живота ни.

Ние бяхме принудени да вярваме, че не можем да се радваме без причина, да чувстваме благодарност без причина, да чувстваме любов без достатъчна причина. Тоест, нашето вътрешно състояние зависи от външни фактори – моделът на Нютон в действие.

Новият модел на реалността изисква от нас, квантовите създатели, да правим вътрешни промени (на нивото на мозъка и тялото, мислите и усещанията), без да чакаме сетивата да регистрират някакви външни промени.

Можете ли да бъдете благодарни за желаното събитие и да му се насладите още преди да се случи? Можете ли да си представите бъдещата реалност достатъчно ярко, за да се потопите в нея днес?

По отношение на квантовото създаване: можете ли да сте благодарни, че съществува в квантово поле като потенциал, но все още не се е материализирало? Ако е така, тогава сте надхвърлили причинно-следствената връзка (зависимост от външни фактори за извършване на вътрешни промени) и сте се научили как сами да причинявате желаните последици (променяйте се отвътре и по този начин влияете на външния свят).

Когато почувстваме благодарност, сигнализираме на терена, че това или онова събитие вече се е случило. Но само благодарността не трябва да остава на нивото на мислите. Също така е необходимо да се чувстваме така, сякаш това, което искаме, вече присъства в живота ни.

В този случай тялото (което възприема само чувства) вече ще изпита емоционално преживяване на бъдещо събитие.

Житейските събития се формират по следната схема:

Ако някога сме изпитвали страдание, то се съхранява в нас на нивото на мозъка и тялото и се изразява в мисли и чувства – следователно, ние изпращаме сигнал към квантовото поле, съответстващо на страданието.

И в отговор универсалният разум изпраща друго събитие в живота ни, което ще предизвика подобна умствена и емоционална реакция.

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post