Най-добрият начин да се противопоставим на злото

Как да се справим с токсичните   онлайн (а и в реалния живот)

Това са дълбоко нещастни хора, защото успелите и щастливи  нямат нито времето, нито желанието да провокират другите и да започнат скандали. За тях е нужно да притесняват някого, който и да било, за да се утвърдят и да получат патологично удоволствие.

Те ви атакуват онлайн и в реалния живот – токсичните хора. кра дeн от ен ер джи В социалните мрежи днес има общо пространство – можете да се скриете зад измислено име и да нагрубявате и да унижавате.

Как да се справим с такива хора? Освен това в реалния живот – не можете да забраните всички, нали?

Ето какво съветва известният блогър Джеймс Майкъл Сама:

„Трябваше да се справям с човешките боклуци буквално през целия си живот. Когато бях в началното училище кра дeн от ен ер джи (и в прогимназията … и в гимназията …), често ме тормозеха. Просто така. Без никаква причина или обяснение. Неведнъж ми писаха на колата всякакви глупости и разваляха друго имущество. Също така – просто така. Нещо повече, тези твари не избираха изрази и постоянно се усъвършенстваха по „остроумие“.

Когато станах малко по-възрастен се преместих в друг град и отидох в колеж, ситуацията се промени – малко кра дeн от ен ер джи разперих криле. Помогна ми това, че срещнах нови хора. Имахме общи интереси и хобита, така че дори започнах да забравям за токсичните хора. Приблизително по същото време станах блогър. Тогава разбрах едно: колкото и приятели да имате, колкото и да сте добри и готини, винаги ще има хора, които ще се опитват да ви унижават.

И така, Интернет, реалния живот и токсичните хора … Ако кра дeн от ен ер джи решите да прочетете статия по тази тема, тогава знаете за какво говоря. Те са особено активни по време на избори и когато започнете да пишете в блогове или показвате някаква друга активност. Както се казва: „Ако искате да угаждате на всички, не правете нищо и бъдете никой.“ По правило тези хора се „борят“ изключително зад клавиатурата и често под измислено име и със снимка на кра дeн от ен ер джи котка на аватара си (особено в Twitter).

Това са дълбоко нещастни хора, защото успелите и щастливи хора нямат нито времето, нито желанието да провокират другите и да започват скандали. Не им е нужно да притесняват някого, за да се утвърдят и да получат патологично удоволствие.

И това съвсем не е случайно. Точно в този момент, когато осъзнаете тази истина за такива хора – ще направите кра дeн от ен ер джи първата стъпка към разбирането как да се справите с тях. Те имат и още една обща черта: 99% от токсичните коментатори практически не се интересуват от нищо в живота, с изключение на „тролване“ в мрежата.

Трудно е да си представим, че нормален човек би заделил ценно време в живота си за да обижда непознати, независимо какво казват. Или е надраскал километрични „писма на възмущение“ под кра дeн от ен ер джи видеоклип в YouTube, спорейки с всички и за всичко. Това не просто отнема огромно количество време – това отнема целия живот.

И така, как се справяте с тях – тези „побеснели кучета“ от Интернет и реалния живот?

Първо, благодарете им.

Чухте добре, кажете им: „Благодаря.“ Бъдете любезни. Успокойте се. Не се вълнувайте. Поемете си дълбоко въздух. Сега напишете или кажете: „Благодаря ви много за вашия„ кра дeн от ен ер джи много ценен коментар, надявам се да имате страхотен ден. Късмет!“

Блокирайте, ако писъците им ви пречат или ви дразнят. Ако не, просто ги игнорирайте. Основното е да бъдете над тях, да не се замесвате в заблудите, които такива хора налагат, а да продължавате да правите своите неща и да живеете пълноценен живот.

Въпросът е, че те точно това искат – да отговорите. Вашият отговор е кра дeн от ен ер джи като дърва за огъня им. Те няма да спрат, няма да ви оставят на мира, колкото и разумни и рационални аргументи да им дадете. Затова просто се запитайте: „Какъв е смисълът да им обръщам внимание?“ Спорът с тези хора е чиста загуба на време.

Те просто няма какво да правят, така че „тролването“ е единственото им забавление. Те се опитват по някакъв начин да запълнят кра дeн от ен ер джи празнотата в живота си и абсолютно не им пука с кого да се заядат. В 9 от 10 случая – такива хора се крият зад измислени имена, толкова са „смели“. Тъпата им война изобщо не е лична отмъщение срещу вас, те са против, защото са против.

Виждате ли, проблемът не сте ВИЕ – проблемът е дълбокото им вътрешно недоволство от техния живот и те ще кра дeн от ен ер джи бълват своите глупости на всеки, който е готов да ги изслуша. Така че единствената разлика е в това: кой да „захапят“ и да развалят настроението и деня му.

Повярвайте ми, никой не обича да спори и дискутира така, както аз: Обичам да тренирам мозъка си (всички знаем, че той се нуждае от редовни тренировки), но не и в „дуели“ с токсични и малоумни хора. Ако кра дeн от ен ер джи искате да харчите енергията си за нещо в този свят, то със сигурност не бива да е за интернет тролове.

Нали не пускате всеки, който поиска да влезе във вашата къща, за да спорите с него или да доказвате нещо? А вашето лично пространство в социалните мрежи също е ваш дом. И външни лица нямат право да влизат там.

Бутонът за блокиране е всичко, което кра дeн от ен ер джи те заслужават. Ще ви отнеме само няколко секунди и край, светът отново е красив.

 

Последвайте ни и в Телеграм

защищено INVITEXT

Add Comment