чт. апр. 18th, 2024

Никой не може да разруши това, което не познава

Ако  някой ви е забил нож в гърба, а сте го смятали за ваш приятел, вероятно вече знаете за важността на правилния избор

Въпреки че сме склонни да споделяме подробности от живота си с други хора, има неща, за които не бива да говорим. Понякога е препоръчително да се въздържате от желанието да разказвате на хората за себе си.

Колкото по-активно разказвате на другите за себе си, толкова по-вероятно е те да го използват срещу вас. А ако сте по-избирателни в избора на доверени лица, можете да се защитите. Ако преди това ви е намушкал с нож в гърба някой, когото сте смятали за ваш приятел, тогава вероятно вече знаете за важността на правилния избор.

Нека поговорим за неща, информацията за които трябва да бъде максимално закрита за непознати хора. Тази информация може да се споделя само с тези, които познаваме добре и които наистина се грижат за нашето благополучие.

И така, 8 неща, за които не бива говорите:

1. Вашето финансово състояние

Вашите финанси се отнасят само до вас. Няма нужда да казвате на другите колко пари имате. Ако хората не предлагат да ви помогнат, не е необходимо да знаят какво е вашето финансово състояние.

2. Вашето материално имущество

Колкото повече хора знаят за това, което имате, толкова повече ще искат да ви лишат от него. Разбира се, няма нищо лошо в това понякога да показвате някои от нещата си, но не бъдете прекалено самохвални.

Хората около вас само чакат да получат достъп до вашите ресурси. Колкото и тъжно да звучи, така работи нашият свят.

3. Вашите проблеми във връзката (освен ако са ви малтретирали)

Макар понякога наистина се нуждаем от подкрепа и искаме да се оплакваме от нещата, които се случват във връзката ни, трябва да се сдържаме. Понякога е по-добре да мълчите за определени неща по много причини.

Например, ако нещо ви притеснява много и вие правите партньора си да изглежда като абсолютно зло в очите на всеки, с когото общувате, тогава това впечатление за него не може да бъде заличено, дори ако впоследствие разрешите конфликта си по мирен начин.

4. Личният ви живот

Несъмнено трябва да споделяте някои неща от личния си живот, но не трябва да го правите с първия срещнат човек. Ако не познаваме човека достатъчно добре, не е нужно да му казваме нищо. Първо го опознайте, а след това говорете.

5. Вашите мечти

Ако споделяте мечтите си с всички, шансовете да ги осъществите намаляват значително. Разказвайки на всеки познат за тях, вие по този начин провокирате появата на чувство на натиск и липса на време за изпълнение на планираното.

Това принуждава мнозина да се откажат изобщо от плановете, но ние не искаме това, нали?

6. Вашите добри дела

Ако правите нещо добро за друг човек, направете го с чисто сърце. Не бива да правите това, за да получите нещо в замяна. Жестовете на добра воля трябва да бъдат невидими за другите.

7. Вашите слабости

Разбира се, на някои хора може да се каже за тях, но не на всички. Колкото повече запознавате хората със своите слабости, толкова повече те ще се изкушават да ги използват срещу вас.

Знаейки тази информация, те ще влязат под кожата ви и ще ви накарат да се съмнявате, че изобщо можете да се отървете от тези недостатъци.

8. Вашите обиди

Ако сте обидени от нещо, не е нужно да казвате на никого за това. Най-вероятно с течение на времето тези чувства ще изчезнат и всичко, което ще остане след тях, е сформираното впечатление у другите.

Обидата е загуба на време и ресурси.

econet

Последвайте ни   в Телеграм

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post