сб. апр. 20th, 2024

Тайните, които знаят само жените над 40 години

Жената, преминала четиридесетгодишна възраст, е просто великолепна. Тя вече има ценен опит в отношенията, достатъчно е умна и красива, за да живее пълноценен и интересен живот.

Кой казва, че след четиридесет нищо интересно не може да се случи в живота на жената?

С напредване на възрастта жената получава Божия дар – мъдрост. Разбира се, възрастта налага някои неприятни ограничения. Например махмурлукът става по-агресивен, менструалният цикъл става малко странен, а бръчките са по-очевидни.

Какво знаят жените над четиридесет?

Възрастта 40+ е уникален период от живота на жената. Тя все още е достатъчно млада и пълна със сили, за да промени коренно живота си, но в същото време вече се е отървала от всички недостатъци на младостта си.

Наивността, небрежността и откровената глупост на момичетата от 18 до 35 години се заменят с благоразумие и точно знание за това какво е „добро“ и „лошо“ в живота и най-важното – увереност в това, което тя иска от този живот.

Ето няколко житейски тайни, които жените над 40 години могат да споделят с нас:

1. Могат да си прекарват времето чудесно сами

Когато те на 20 години, ви измъчва осъзнаването, че тази вечер някой се забавлява в весела компания, някой е отлетял за друга страна за уикенда. Не се уморявате да сравнявате живота си с другите. На 40 години жената осъзнава, че може да си прекара чудесно сама, радва се, че може да си позволи да не вижда никого и да не ходи никъде.

2. Знаят от какво се нуждаят в леглото.

За разлика от мъжете, пикът на сексуалността при жените настъпва в по-зряла възраст. На 40+ години една жена знае точно с кого, кога и къде иска да прави любов. Тя вече не се стреми да угоди на мъжа, защото се е научила да получава истинско удоволствие от близостта.

3. Защо да поставят себе си на първо място.

Ясното разбиране, че физическото здраве, стабилното психологическо състояние и вътрешното чувство на щастие трябва да са на първо място с възрастта. Не става въпрос за егоизъм. Това е мъдра позиция! Децата и съпругът не могат да бъдат щастливи, нещата не могат да вървят добре на работа за болна и психологически нещастна жена.

4. Неуспехът е нормална част от живота.

Младостта възприема и най-малкия провал като всемирна катастрофа. Не забравяте притесненията си от неуспешен изпит, от раздялата с човек, чието име вече не помните. Към 40-годишна възраст подобни неуспехи се натрупват толкова много, че изглежда глупаво да се притеснявате за нови. Възрастта дава супер сила, за да прекрачите повечето проблеми и просто да продължите напред.

5. След 2 часа през нощта нищо хубаво не се случва.

В младостта ни се струва, че напускането на парти, преди последният да падне на пода от безсилие, е равно на престъпление. На 40 жената е достатъчно мъдра, за да разбере, че най-добрият начин да завърши вечерта е да си тръгне навреме. Колко е прекрасно да се събуждаш сутрин с относително ясна глава, да си спомняш всичко и най-важното да не страдаш от срам от неясни мисли „Какво направих вчера?“

6. Не всеки опит е полезен.

Ако младостта преминава под мотото „Всеки опит е полезен и учи на нещо!”, то на 40 жената осъзнава, че най-лошите глупости са трудни за измисляне. Тя вижда как определени видове житейски преживявания са сломили нейните приятели. Един е убит от алкохол, друг не може да се върне към нормалния живот след поредния развод. Възрастта води до правилната мисъл, че някои неща е по-добре никога да не се правят или да се опитват!

7. Връзките са сложна работа.

Когато струящата сексуалност вече не е разменна монета в отношенията с мъжете, идва осъзнаването, че връзките изискват много инвестиции. Да, има по-малко романтика. На мястото на илюзията идват изчислението и разумността. Именно тези качества водят възрастните жени до осъзнаването, че връзката с мъж често не си струва усилията.

8. Отслабването няма автоматично да донесе щастие.

Наднорменото тегло, побелялата коса, бръчките и кръговете под очите не определят кой сте всъщност. Разбира се, би било хубаво да има по-малко от всичко това. Но да се тормозиш заради въображаеми недостатъци във външния си вид е глупаво. Но да се обърне внимание на работата на вътрешните органи е много правилно.

9. Децата ще си тръгнат

На 40 години жената ще види, че децата вече са пораснали и след няколко години ще трябва да напуснат дома. Но в това няма трагедия или дългоочаквано избавление, просто е приключил поредният етап от живота и предстоят още много години живот и те трябва да бъдат изживяни достойно. Следователно идеята, че животът свършва след 40+ години, е клиничен делириум.

На 18, 25, 30, 40, 50 … жената живее много различни животи и с всеки нов етап личността й става все по-дълбока и по-интересна.

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post