пт. апр. 26th, 2024

Спазвайте тези правила и ще бъдете истински щастливи

1. Ако сте сгрешили, трябва и да си простите. Да се допребива паднал човек (особено когато човекът, който лежи, сте самите вие) не е хуманно. Това само усложнява ситуацията, понижава самочувствието и развива чувство за вина.

2. Чуждо мнение – това е само гледната точка на друг човек, като се отчита неговото виждане и опит. А също и като се вземат предвид неговите комплекси, страхове, съмнения, психологически травми и неврози. Ето защо много често тези мнения нямат нищо общо както с обективната реалност, така и с вашите способности и потенциал.

3. Ако ви е удобно да носите неизгладена тениска, то единственият човек, който има проблем, е този, който се смущава от това. Това се отнася за всички детайли на вашия образ.

4. Да носите неудобни обувки, само за да впечатлите някого, да си замълчите, когато някой ви удря в гръб, да си купите нещо само защото ви е неудобно да пробвате куп дрехи … просто спрете да го правите.

5. Да трупате боклуци означава да казвате ДА на миналото, като поставяте бъдещето на заден план. „Ами ако ми потрябва?“ – това не е нищо повече от проява на страх, че няма да имате възможност да купите нещо ново в замяна, ако един ден това нещо изведнъж стане необходимо. Ако не знаете къде и как да използвате нещото в момента, освободете място.

6. Да забравят доброто, което ви заобикаля в момента или да го приемате за даденост, значи да оставите живота ви да отмине без да се намесвате! Слънцето трябва да се цени не само, когато навън вали, а и дъждът не е трагедия. И колко е прекрасно, когато носът ви диша и нямате болки в гърлото! Това трябва да се помни не само в 3 часа сутринта, когато трябва да станете рано и не можете да заспите поради факта, че ви е трудно да дишате. Топлината на одеялото, ароматът на лимонов чай също са щастие. Представете си, че той не е достъпен за някого, не защото живее на улицата или е алергичен към лимон, а защото просто не го забелязва.

7. Познаването на себе си и света около вас е това, което улеснява живота. Помислете: това са подсказки и съвети. Защо да живеете трудно, когато можете да живееш по-просто?

8. Да правите и да мислите така, както искате, не е егоизъм. Егоизъм е да принуждавате другите да правят и да мислят като вас. Ако ви обвиняват, че правите това, което искате, и следователно, о, ужас, вие сте егоист, тогава това не е нищо повече от манипулация.

Фразите „трябва да си помагаме“, „винаги трябва да мислим за другите“ и т.н. обикновено се използват от хора, които обичат да делегират своята отговорност на други. Самите те, като правило, често намират оправдания, за да НЕ помогнат, а ако помогнат, тогава ви притискат: „Ето, помогнах ти!“. Да се помогне или не е личен избор на всеки, след което не се очаква нищо в замяна.

9. Няма такива проблеми, които биха се разрешили чрез гняв, викове, хленчене, самобичуване. Един щастлив човек винаги си задава въпроса: „Защо тази ситуация ми беше дадена и дали е в моите сили да я променя?“ Ако нищо не може да се направи, тогава точка 1 ще помогне.

10. Щастливият човек осъзнава своята отговорност за своето щастие. Той не седи със скръстени ръце, не чака най-добрия момент за действие, не отлага щастието „за по-късно“. Той също така не обвинява другите в случай на провал, не вярва в случай на неуспех, случайността и изненадата. Той знае, че ако нещо се случи, винаги има причина.

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post