сб. апр. 20th, 2024

Романтичният егоист и таланта да бъдеш верен

… Когато спите с жени наляво и надясно, всички те се сливат в едно. И тя просто сменя името си, кожата, лицето, ръста и гласа си. Дължината на косата, обемът на гърдите, цветът на бельото варират в зависимост от случая. Но ти повтаряш фразите, които си научил, правиш едни и същи неща, правиш едни и същи движения в установения ред:

„Миришеш добре … приближи се, още … страхувам се от теб … Толкова искам устните ти … по-скоро, не мога да издържам вече … о, благодаря ти, Господи , какво щастие … ужасно те харесвам … мисля, че това е сън … ще правим това цяла нощ, цял живот …

Всяка вечер говориш едно и също на различни момичета с хипнотизирания поглед на дете, което отваря подарък. Промяната води до повторяемост.

Парадоксално е, че новостта възниква само ако останете верни на една жена. Донжуаните са лишени от въображение. Казанова се счита за суперженкар, но той е бил просто мързелив човек. Защото, независимо как сменяш жените, пак си оставаш същия селянин, привърженик на пътя с най-малкото съпротивление.

Нужен е талант за да бъдеш верен.

©  Фредерик Бейгбедер, „Романтичният егоист“

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post