сб. апр. 20th, 2024

Никога не бъдете нечии резервен вариант

Никога не трябва да бъдете резервен вариант. Вие заслужавате много повече, макар че едва ли някой ви е казвал това преди.

Може би сте свикнали да бъдете вторият, резервният, особено когато сте млада. Може би сте имали приятели, родители, членове на семейството или лоши бивши, които са ви накарали да свикнете с това чувство. Пиша ви това, защото трябва да разберете, че те са сгрешили. Те омаловажиха вашата красива личност. Те ви накараха да станете нещо по-малко, отколкото сте в действителност.

Ставахте ли повече прощаваща, когато някой ви отблъсне? Намирате ли оправдания за този човек? Оправдавате ли го дори пред другите? Борите ли се с емоциите си, опитвайки се да потиснете усещането, че всичко това не е наред?

Човекът, който трябва да бъде в живота ви, никога няма да се отнася с вас така. Всеки, когото срещате, е човек и допуска грешки, но правилният човек няма да ги прави отново и отново, разстройвайки ви. Особено, ако той иска да бъде във вашия живот. Ако този човек не инвестира своето време и енергия във вас, той не си заслужава. Може да не разбирате това, защото толкова дълго оправдавате поведението му, но е вярно.

Човекът, който ви иска в живота си, ще се опита да не ви загуби.

Трябва да знаете цената си. Трябва да я разберете. Можете да дадете толкова много любов, но много хора не я заслужават. Когато дойде времето, както всички останали, вие ще бъдете номер едно за някого. Знам, че това е странно. Знам, че не вярвате. Но не бива да оставате с този, на когото давате цялата си скъпоценна любов, получавайки само трошички в замяна.

Имате нужда от време, за да останете сами. Седнете и оценете приоритетите си. Искрените хора също грешат. Добре е да поговорите с любимия човек и да го помолите за повече време и внимание, от каквото имате нужда. В най-лошия случай ще загубите някой, който не ви цени. В най-добрия случай нещата ще се променят към по-добро.

Спрете да бъдете нечия резервна любов. Вие заслужавате повече. Нека допускайте ситуацията да сте последното нещо, за което се сещат. Ще се изтощите така, че да не можете повече да попълвате тази енергия. Дълбоко в себе си знаете, че това не е наред, така че просто вземете мерки. Будете сигурни – хората, които ще загубите, не могат да се сравняват с тези, които са готови да се променят заради вас. Ще бъдете по-щастливи, ако осъзнаете, че да сте резервна дори не е вариант.

Може да сте свикнали да бъдете резерва, но моля, забравете това чувство и преминете към онова, което заслужавате.

soulpost

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post