сб. апр. 20th, 2024

Бъдете целител, а не просто емпат, който само поглъща чуждата болка

Като емпат, вие можете не само да поглъщате емоциите на хората около вас, но и да им помогнете да се излекуват.

„Като емпати, нашето призвание не е да бъдем гъби или инструмент на някой друг. Трябва да помагаме, насочваме и подкрепяме околните ”, Алетея Луна, „Пробуденият емпат“.

Съзнателно или не, всички хора поглъщат и излъчват енергия. Персийският поет и мистик Руми говори за това преди няколко века. Той е вярвал, че поглъщането на енергийните потоци от околния свят се превръща в тежко бреме за човека. Много е важно да се издигнете над бремето си, за можете да погледнете на всичко от другата страна.

Всички сме склонни към състрадание. Някои от нас са наясно с това, а други не. Това оправдава нашата тревожност, объркване и гамата от смесени емоции, с които се сблъскваме при общуване с определени хора.

Някои от нас са успели да се предпазят от тези вибрации, докато енергийно чувствителните хора напълно се отварят за влиянието на външния свят.

Предимството на емпатията се състои в това, че човек може да определи присъствието на истинска енергия у другите хора. Емпатът придобива способността да преценява личността, без да има под ръка никакви доказателства. Той не само ни разбира, но също така е в състояние да изцели както себе си, така и другите.

Тъмната страна на емпатията е това, че състрадателният човек често потъва в състояние на хаос. Като се има предвид огромното количество енергийни потоци наоколо, емпатите могат лесно да се объркат и често да станат жертви на влиянието на отрицателна енергия.

Съществуват обаче ефективни методи за борба с тази тъмна страна. Като емпат трябва да използвате пълния си потенциал като целител, за да не си навредите в процеса на изцеление на другите.

Ето 5 начина да постигнете това:

1. Бъдете уверени в себе си.

Според Барбара Марсиняк, в момента, в който поискате да оставите своя отпечатък във Вселената, започнете да излъчвате собствените си вибрации, а не да ги приемате от другите.

По този начин можете да промените каквото си поискате. Но за това ви трябва увереност във вашите способности. Доверете се на себе си. Имате силата да се променяте. Използвайте я.

2. Отървете се от зависимостите.

За да се харесвате на хората, не е нужно да им угаждате. Ако те не ви харесват, ако не реагират на вашата енергия, тогава изобщо няма смисъл да им обръщате внимание.

Може да сте самотни, но пък имате достатъчно сила да се справите с всичко. Ако сте зависими от други хора, губите увереността в себе си.

На подсъзнателно ниво сме склонни да се отнасяме добре към всички, без значение какви хора са те. Вярваме, че и те ще бъдат добри към нас и че приемайки нашата доброта само ще ни бъде по-добре. Отървете се от тези мисли.

Всички хора са различни. И тези, които излъчват отрицателна енергия, никога няма да ви отвърнат.

3. Бъдете оптимисти. Превърнете негативизма на другите в позитивизъм.

Емпатите, които страдат от ниско самочувствие, лесно се влияят от негативните емоции на околните. Те поглъщат тези емоции в себе си, за да почувстват болката на другите. Но вместо да поемате такава болка, разберете я и открийте положителната й страна.

Ако нещо се обърка, тогава има алтернативи. Търсете положителни аспекти във всичко. По този начин вие не само ще повдигнете духа си, но и ще излекувате ближния си.

4. Помагайте на другите да намерят силните си страни.

Въпреки че е много важно за един емпат да може да обича себе си, също толкова важно е да накара и другите да обичат себе си. Ето така протича целебният процес.

Покажете на хората техните сили и таланти, вдъхновете ги да се гордеят със себе си и те ще започнат не само да излъчват положителна енергия, но и да се научат да гледат на света с оптимизъм.

5. Винаги запазвайте спокойствие.

Не изпускайте нервите си, независимо колко стресираща е ситуацията. Дори ако някой ви принуди да се напрегнете, не забравяйте, че всичко е поправимо и в крайна сметка ще се получи.

Не реагирайте и не се притеснявайте, в противен случай това ще създаде отрицателни вибрации и ще доведе до още повече проблеми.

Да станете целител изобщо не е трудно. Просто се съсредоточете върху себе си и позитивното настроение на цялата Вселена.

Вие сте много състрадателни и можете да излекувате света.

esotericblog

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post