пт. апр. 19th, 2024

Ако очите ви са напрегнати, значи имате уморен черен дроб

Ако не правите нищо за вашия черен дроб, тогава трябва да пестите пари за трансплантация на роговица и лещи

ОЧИТЕ СА ОГЛЕДАЛОТО НА ЧЕРНИЯ ДРОБ

Нашето огледало винаги трябва да бъде чисто и ясно, особено в напреднала възраст, когато проблемите с очите са особено обезпокоителни, защото активното дълголетие зависи и от зрението.

Защо очите ни остаряват?

Причините, поради които възникват всякакви зрителни увреждания, могат да бъдат разделени на 3 групи: проводимост на светлината, акомодация (способността на очите да променят фокусното разстояние чрез свиване и отпускане на очния мускул), възприемане на цвят и светлина. Лещата, роговицата и стъкловидното тяло са отговорни за проводимостта на светлината. Ако те имат добра проводимост, тогава зрението също е добро.

Лещата е по-малко податлива, тъй като се намира навътре, но изпитва натоварване от светлината. Здравето й зависи, колкото и да е странно, от обмяната на веществата. Следователно, всеки трябва да си зададе въпроса: какво правя, за да активирам метаболизма?

Нарушаването на прозрачността на лещата се намира преди всичко в зоната на неправилното хранене.

Когато човек вижда ореоли, отблясъци, особено през нощта, когато спи, а нещо искри в очите му, възприятието на цветовете също намалява.Това са първите признаци, че този човек се храни неправилно от дълго време и не осигурява храна за очите си.

Втората причина е акомодацията. Стъкловидното тяло има определена кривина и е проектирано да фокусира изображението на обекта, който гледате в момента, и да го прехвърли на ретината. Акомодацията работи – виждате добре. Ако изображението е фокусирано преди ретината – няма яснота, имате късогледство, ако  е след нея – далекогледство. И не е от съществено значение: далекогледство или късогледство – няма пълнота на усещане и няма зрителна острота.

И ето ви най-лесният начин за помощ, по който минават повечето хора – очила, които всъщност са патерици за очите. Просто добавихте допълнителни диоптри към кривината на лещите си. А Трябва да тренирате мускулите на очите.

За това има много упражнения.

НАПРЕГНАТИ ОЧИ – „УМОРЕН“ ЧЕРЕН ДРОБ

По същия начин много експерти препоръчват да подобрите зрението си, за да придадете на черния дроб повече сила, а връзката е много проста – тоничността (напрежението) на черния дроб определя тоничността на целия организъм, включително очните мускули. Ако черният дроб е свръхактивен, то очните мускули са в състояние на напрежение и това създава ефект на късогледство („минус“). Това състояние е по-характерно за деца и юноши, когато организмът активно расте.

С напредване на възрастта черният ни дроб започва да „увяхва“ и очните мускули се отпускат, следователно зрението има тенденция към „плюс“. Ако хиперактивността на черния дроб продължава с възрастта или дори се увеличава, тогава зрението остава в „минус“. Всяко влошаване на зрението показва проблеми в черния дроб.

Колкото повече токсини има в кръвта, толкова по-висока е чувствителността на склерата.

Разбира се, можете да използвате контактни лещи, но не можете да ги носите постоянно, особено за тези с повишена чувствителност, тъй като те дразнят очите. Ако черният дроб филтрира добре кръвта, очите не са чувствителни, ако – лошо, има повече токсини и очите също са ги получили.

Колкото повече токсини в кръвта, толкова по-висока е чувствителността на склерата.Това още веднъж напомня, че нашето тяло е система. И органът, който осигурява 100% хранене и 70% прочистване на организма, трябва да е в ред, а това е черният дроб .

Оцветяването на склерата показва някои аномалии в черния дроб, например при различни форми на жълтеница, склерата придобива жълт цвят, а нюансите и наситеността на жълтото отразяват степента на поражение.

Жълтината на склерата показва дълбока връзка между черния дроб и далака и панкреаса, докато множествените червени вени (прекапиляри) на склерата показват венозен застой, свързан с нарушен чернодробен кръвен поток.

Очните заболявания обикновено се причиняват от липса на кръв в черния дроб, увреждането му, анемия, тъй като кръвта от черния дроб овлажнява и подхранва очите, а претоварването на този орган с токсини пречи на здравата кръв да тече през него. Медицината учи, че тези състояния са характерни за висока температура в черния дроб, а тя е свързана с възпаление.

Атеросклерозата започва оттук – от очите. Всъщност очите задействат този процес и е лесно да се наруши кръвообращението в случай на атеросклероза на съдовете в очите и да се наруши захранването им.

Още по-лошо е, ако човек има захарен диабет, ако захарта не се контролира или човек не знае как да го направи.Тогава нивото на гликиран хемоглобин (част от хемоглобина, свързана с глюкоза) се повишава. Импрегнира се с глюкоза, като „сладък“ еритроцит (кръвна клетка) се забива в капиляра, запушва кръвоносните съдове и предотвратява кръвообращението, което се спира за 4 месеца.

Пръчките и колбичките изпълняват своята много важна функция. Когато лещата и роговицата са фокусирани върху ретината, те улавят квант светлина.

Пръчиците съдържат родопсин, основният светлочувствителен зрителен пигмент, който се променя под въздействието на светлината. С разлагането процесът на неговата регенерация продължава непрекъснато. Това е обратим процес, но при добра чернодробна функция.

И за това е необходим витамин А, разбира се, при условие, че е бил в храната, защото черният дроб трябва да го вземе отнякъде.

Самият витамин е безполезен, ако черният дроб не е в състояние да го усвои от храната. Следователно, в случай на очни заболявания и зрителни увреждания, трябва внимателно да наблюдавате здравето на черния си дроб. В края на краищата пръчките и конусите се нуждаят от бърз процес на възстановяване, а ако кръвта не помага – няма възстановяване и в резултат – зрителната острота пада.

Глаукомата е хипоксия (кислородно гладуване) на пръчици и колбички и не е необходимо да се лекува глаукомата, не и високото кръвно налягане. Тогава ситуацията се обръща в обратна посока.

За очите са вредни напрежението, некачествената храна и питиета.

Емоционалното състояние на човек обаче е не по-малко важно. Черният дроб реагира много на гняв, злоба и други негативи. Ако често се карате с хората, не се изненадвайте, ако се сдобиете с глаукома.

У хората със седяща работа се случва нарушение на венозния ток, – казва Борис Скачко, – затова очите бързо се уморяват и работоспособността им изчезва. А вашата работоспособност се осигурява от вашия Черен дроб.

Той поддържа кръвта течна – и вие сте ефективни. Но сам по себе си черният дроб не може да разрежда кръвта по време на работа – той става по-дебел и венозният отток става по-труден, поради което мозъкът и очите се уморяват. Това състояние налага леко физическо натоварване.

Включете в менюто си копър, моркови, тиква, цвекло, кайсии, чушки – източници на витамин А. С кръвта витаминът попада в очите.

Нискокачествените напитки и некачествената храна са вредни както за черния дроб, така и за очите. Разбира се, очите ни не са беззащитни, те имат бариера, тоест система за контрол, която предпазва от токсини в кръвта. Но тази бариера също не е вечна и не е най-мощната – тя може да пропуска и вредни токсини.

В този случай се развива иридоциклит, тоест възпалителен процес в очите – това е автоимунен процес, при който очите отслабват.

Възниква възпаление на ириса, което се причинява от лошо кръвоснабдяване и води до нарушение на инервацията (връзката на окото с централната нервна система). В резултат на това често възникват различни усложнения. Трябва да се пречиства кръвта.

Също така и катаракта.Това е заболяване, свързано не с паспортната, а с биологичната възраст. Поради това този процес може лесно да се регулира чрез правилно хранене и изчистване на черния дроб, като „страничният“ ефект е подобряването на зрението.

Източната медицина счита, че причината за енергийния дисбаланс, който води до нарушена чернодробна функция и отслабване на очите, е: твърде много храна и напитки, прекомерна консумация на захар и алкохол, мазнини, рафинирано растително масло, брашнени продукти, хляб, тестени изделия, като както и късна вечеря (дори малко количество храна уврежда черния дроб).

Следва: Ефективно пречистване на черния дроб

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post