пт. апр. 19th, 2024

Дълго чакате някого или нещо. Тръгнете си

Ако изпитвате потребност от внимание, но не го получавате, тогава или се договаряте за приемливи условия, или търсите човек, с когото можете да задоволите тази нужда от него без напрежение.

Вие сте във връзка. За този принцип няма значение каква. Секс без ангажимент, със сериозни намерения, някаква връзка с нюанси на любов … Всъщност всеки близък контакт с друг човек е връзка.

Дори и такъв без ангажимент. Липсата на взаимна ангажираност не е липса на уважение, такт или липса на внимание към нуждите на другия човек. Всяка връзка между хората се основава на това, че сте наясно с вашите интереси и признавате интересите на другия.

Агонизиращо очакване

Ако се придържате към задоволяване само на собствените си нужди, ще станете най-тежкият манипулатор, дори до степен на злоупотреба. Ако спрете да се съобразявате със собствените си интереси и се тревожите само за комфорта на другия, тогава ще станете жертва.

Това са всички варианти на зависима връзка. А „просто секс“ е най-краткият път до тях.

Сериозна връзка във всякакъв формат предполага, че интересите на двете страни са удовлетворени.

Ако изпитвате необходимост от внимание, но не го получавате, тогава или се договаряте за приемливи условия, или търсите човек, с когото можете да задоволите тази нужда от него без напрежение.

Ако отново и отново игнорирате това, че потребностите ви във връзката не се задоволяват, ставате зависими. Смътното или очевидно чувство на неудовлетвореност, ако не бъде заглушено от аргументите на разума, няма да ви позволи да се заблудите, че нещо не е наред във връзката.

Ако започнете да чакате, ако се привързвате мислено към някой, който трябва да разреши вътрешното ви напрежение, незабавно си тръгнете.

Винаги го усещате – започнали е общуване, подобно на дъвка. Сякаш сте в единия край на опъната еластична лента, а другият край е в обекта на мечтите или въжделенията.

Не би навредило толкова много, ако играете на хващане и пускане. Това може дори да бъде забавно в даден момент от живота ви. Но ако усетите, че другият играе и вече не държите на тази лепкава глупост, а сте залепени за сърцето си (или за другото сърце, което е в тазовите органи), спрете.

Пуснете своя край. Или вземете този, който държи другия. Изхвърлете това  безполезно влачене.

… Пишете едно съобщение, второ, трето. А в отговор – тишина. Или отговорът на петото съобщение, но след това отново – мълчание.

… Обаждате се и той отбива разговора. Също така и след два часа. След един ден също. След два просто не отговаря.

… Вие чакате предложение за брак. Той е обещал. Но след това мълчи без обяснение.

… Чувствате, че той не е верен. Има факти, но той се измъква от директния разговор.

И вече има много ситуации, когато усещате, че е започнало болезнено отлагане …

Приключете тази връзка. Включете воля и издръжливост – и я завършете. Може би, ако вече сте се привързали, ще ви боли. Но ако останете, тогава болката ще се увеличи значително. Ако имате нужда от помощ или подкрепа, потърсете специалист.

Това не означава, че трябва да пишете гневни съобщения: „Гад, тръгвам си“. Решете сами от какво имате нужда, какво искате от връзката. Най-малко искате да се отчетат вашите нужди от яснота и информация. Това е, което можете да му съобщите.

Разбира се, не става въпрос за изчакване на човек на война или експедиция. Става дума за това, че мъж, който е достъпен във всеки смисъл (има връзка, сила в пръстите му за натискане на бутоните на телефона), изведнъж става недостъпен.

Вероятно работи усилено и е нормално, ако не отговори в рамките на десет минути и няколко часа на вашето съобщение. Но ако съобщението остане без отговор дни, а не часове, тогава всъщност не е искал.

Ако започнете да му измисляте оправдания, знайте – вече сте залепили мръсната гумена лента към сърцето си. Ако започнете да търсите прилично обяснение за мълчанието му, значи държите другия край на тази еластична лента. Всеки от нас дълбоко в сърцето си знае, че винаги ще намерим няколко думи за някой, който наистина ни е скъп.

Може би има още няколко нюанса …

Да приемем, че е депресиран. В истинска депресия, която е болест. Нито едно от вашите действия или бездействие така или иначе няма да промени нищо. Депресията няма умозрителни, а съвсем реални признаци: сън, тегло, храна, безпокойство, потиснатост, главоболие, мускулни болки и т.н. Можете само да го посъветвате да иде на лекар. Но изборът винаги зависи от самия човек.

Или във връзката има спад. Това е нормално. Всички връзки имат цикли: силно, много, близко – едва-едва, малко, далече. Може да не сте във фазата на партньора си. Той се отдалечава, вие не сте съгласни. Той се отдалечава отново, вие започвате да го догонвате, протягате му ръка, искате да го извадите от дупката. Това е подобно на опъването на гумена лента. Той си тръгва и ви дърпа със себе си. Пуснете края и спрете. Не спирайте в живота, спрете състезанието.

Ако започнете да чакате някого или нещо, тръгнете си от чакането. Върнете се във вътрешния си дом, в себе си. Винаги помага за нормализиране на отношенията.

econet

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post