пт. апр. 19th, 2024

Жените, които Кристиан Диор смята за неподдържани

Моделиерът казва, че няма грозни жени. Има само такива, които не знаят как да подчертаят красотата си.

„Жените са най-привлекателни на възраст между тридесет и пет и четиридесет години. И тъй като малко жени излизат от 40-те, пикът на привлекателността им може да продължава вечно.“- Кристиан Диор.

Френският моден дизайнер Кристиан Диор е считал, че няма грозни жени. Има само такива, които не знаят как да подчертаят красотата си.

Диор идентифицира 6 детайла, заради които жените изглеждат зле:

Немита коса

Подобно на Коко Шанел, Кристиан Диор е считал, че мръсната коса е най-лошото нещо, което разваля имиджа на жената. Това е просто неуважение към себе си и другите. Дамата трябва да е спретната във всичко.

Нецензурни думи

Женствеността е това, което трябва да се подчертава във външния ви вид. И това се отнася не само за облеклото, но и за начина на общуване, поведение. Дори ако жената е в елегантна рокля, тя няма да изглежда женствена, ако говори вулгарно или, още по-лошо, използва нецензурни думи.

Дрехи, които са с неподходящ размер

Кристиан Диор е считал, че жената губи своята изтънченост, ако се облича неправилно. По-специално, външният вид се разваля от дрехи, които са с неподходящ размер, такива, които не стоят добре на фигурата. Облеклото трябва в идеалния случай да подчертава достойнството на фигурата и да скрива недостатъците й.

Неподдържани обувки

Кристиан Диор казва: „Не можете да обръщате твърде много внимание на обувките си. Много жени смятат, че обувките не са толкова важни, но истинското доказателство за елегантността на дамата е това, което носи на краката си.“

Добре поддържаната жена внимателно следи този елемент от гардероба. Ако тя винаги е с маратонки, тогава губи своята женственост.

Неподдържани ръце

Ръцете са визитната картичка на всяка жена. Те издават възрастта й и показват колко държи на себе си. Нека това е обикновен маникюр, но с винаги чисти нокти и гладка кожа на ръцете. И това изобщо не е трудно да се прави у дома.

Грозни пети

Не забравяйте за краката и петите. През лятото носим отворени обувки, рокли и поли, така че също е важно да ги следим, за да са винаги добре поддържани.

Cluber

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post