сб. апр. 20th, 2024

Има Три неща, които започват да се случват у дома по различен начин веднага, щом алое се появи на перваза на прозореца (дори и да е малко)

Алое се поставя на перваза на прозореца не само за красота, и не за да се използват листата му за приготвяне на средства от народната медицина или домашна козметика.

Това растение има и други, много по-ценни свойства, които всички членове на домакинството започват да усещат върху себе си веднага щом на прозореца се появи нов „обитател“.

Защитник от зли очи

Привържениците на Фън шуй знаят, че алоето е най-добрият защитник от зли очи. Със своите шипове то е способна да отразява всяка лоша енергия и всякакъв негативизъм, насочен отвън.

Имайте предвид, че алоето може да бъде не само защитник от нещо лошо, заплашващо ви отвън, но и индикатор за енергията на вашия дом.

Ако се грижите отговорно за растението, а листата му започват да изсъхват и пожълтяват, бъдете сигурни – в къщата възникват проблеми, за които все още не знаете, но много скоро те ще се проявят.

Източник на кислород

Поставяйки саксия с алое на перваза на прозореца, скоро ще почувствате приятна промяна във въздуха – той ще стане по-чист. Защото то е в състояние да пречиства въздуха не по-зле от *хлорофитума, който всеки счита за почти най-добрия „естествен климатик“.

В стаята с алое се диша по различен начин. Ето защо е по-добре да го поставите в офиса или в спалнята. Но имайте предвид, че цъфтящото алое може да излъчва натрапчив аромат – през този период е по-добре да извадите растението от спалнята.

Пазител на парите и уюта

Алое, поставено на перваза на прозореца в южната част на дома, е в състояние да привлече пари в къщата, подобрявайки финансовото благосъстояние на всички членове на семейството.

А ако саксия с растението е в източната част, тя се превръща в магнит за любов: самотните си намират партньор, а вече съществуващото семейство става още по-силно и хармонично, в него започват да процъфтяват мир и взаимно разбирателство.

Вълшебното въздействие на това растение е проверено от не едно поколение.

econet

 

* Стайното растение хлорофитум е известно с това, че може да изчисти въздуха от вредните вещества в стаята и то в рамките на няколко минути. Неговата ефективност дори надвишава специално създадените за целта уреди.

Учени са провели различни експерименти, за да докажат това твърдение. В отделни затворени клетки поставят растения от няколко вида и наблюдават способността им да филтрират вещества, замърсяващи въздуха.

След измерване на количеството газ, абсорбиран от растенията, те отличават именно хлорофитума като най-подходящото за целта решение. Става ясно, че за един ден това растение напълно почиства въздуха от всички замърсители в експерименталната камера.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post