Не контролирайте хората и събитията – най-доброто само ще дойде при вас

Съветите на Шри Шанкар, от които блика неподправен оптимизъм

1. Няма нужда да бързате за никъде. Но трябва да сте там, където ви е добре. Ако чувствате, че не сте където трябва, станете и отидете там, където ви зове вътрешният глас. Не забравяйте, че за да намерите, не е необходимо да отидете някъде. Това е много фина граница, ключът е в постоянното присъствие.

2. Не се стремете да контролирате хората и събитията. Не планирайте, не чакайте, не желайте, отпуснете хватката. Умейте да поддържате пауза, по време на която нищо не се случва. Нека хората идват при вас, а събитията да се случват. Те ви се случват не просто така.

3. Дайте си свободата да бъдете себе си, а на другите – да бъдат различни. Не забравяйте, че всеки има свой собствен път и свои уроци. Ако пътищата ви се пресичат – чудесно, но ако се разминават, също е добре, защото всичко винаги е за добро.

4. Не се стремете да имате всичко и веднага. Дори когато изглежда, че няма нищо – винаги има нещо, а това, което липсва, ще ви се подаде от ръката на приятел, брат, сестра, неслучаен минувач. Бъдете умерени във всичко.

5. Срещайте с усмивка, с любов, всички и всичко. Но никога не се сбогувайте, защото нищо никога не е окончателно. Казвайте: „Благодаря, и до нови срещи.“

6. Бъдете открити за хората, за космоса, Бог – назовавайте както искате. Вярвайте – всичко в живота ви се развива по най-добрия за вас начин. Дори когато изглежда,че няма накъде да е по-лошо, има някъде … Никога не знаете къде и какво ще намерите, къде и какво ще загубите.

7. За да облечете чиста риза, трябва да свалите старата. Невъзможно е да научите нови неща или да се промените, притиснати от рамките на старите догми и вярвания. Направете ума си пластичен!

* Шри Шри Рави Шанкар е индийски гуру и общественик, основател на международната организация „Изкуството да живееш“. През 2004 и 2006 г. е номиниран от Нобеловия комитет за Нобелова награда за мир, през 2009 г. е включен в списъка на 5-те най-влиятелни хора в Индия според списание Forbes India.

Идеен вдъхновител на международния форум „За етиката в бизнеса“, който се провежда ежегодно в Европейския парламент.

Снимка: Уикипедия

И още от: ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА МАТРИЦАТА

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!