пт. апр. 19th, 2024

Животът е като пътуване с влак до неизвестна гара

С много спирки, промени в маршрута и дори аварии

Когато се родим ние сядаме във влака с родителите си и в началото си мислим, че винаги ще бъдем с тях в това пътуване. Но един ден те слизат на непозната гара, а ние самотно продължаваме пътуването си без тях.

Времето ще минава, във вагона ще се качват други хора. Някои ще станат много важни за нас, може би дори ще останат до самия край на пътуването. Някой ще напусне купето, завинаги оставяйки празно мястото до нас. А някои ще изчезват на гарите толкова неусетно, че дори няма да забележим, че на техните места вече са седнали съвсем други хора.

Това пътуване ще бъде изпълнено с радост, тъга, очакване, надежда, предателства, прошки, срещи и сбогувания. В някои моменти ще ни се иска да дръпнем аварийната спирачка, или да се прехвърлим в друг вагон, а понякога ще гледаме през прозореца с искрено удоволствие и ще се интересуваме от новопристигналите пътници.

Главната тайна на пътуването: ние не знаем на коя гара трябва да слезем. Трябва само да се наслаждаваме на пътуването и да го правим комфортно за пътниците, седнали до нас.

Това е Много важно. Защото когато стигнем до крайната точка на нашето пътуване, е необходимо хората, които продължават по пътя си, да усетят, че мястото ни е празно, и у тях да останат прекрасни спомени за това кой тук преди малко е седял на него.

© Марк Антъни

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

By energetic

30 години опит в новинарството и преводите.

Related Post