Ако сте недоволни от нещо или не го искате, ще го получавате в изобилие

Когато твърде много обичате нещо – точно то ви се отнема

Всичко в природата се стреми към равновесие. Разликите в атмосферното налягане се изравняват от вятъра. Разликата в температурите се компенсира чрез топлообмен.

А Балансът може да бъде нарушен не само с действия, но и с мисли.

Това са все прояви на Закона на равновесието. Навсякъде, където се появи излишен потенциал от някаква енергия, се появяват равновесни сили за преодоляване на дисбаланса. Балансът може да бъде нарушен не само с действия, но и с мисли.

И не само защото след тях следват действия. Както знаете, мислите генерират енергия. Нарушавайки равновесието, имайки излишен капацитет, без значение дали става дума за осъждане, омраза, злоба или гордост в себе си, самохвалство, това като цяло няма значение с какъв знак е – или +, (важно е колко са единиците към една или друга страна), вие винаги ще получавате удар по носа под формата на проблеми с различна степен на трудност.

Свикнали сме в живота ни да има бели и черни ивици, успехът се сменя с поражение. Това са прояви на Закона на равновесието. В края на краищата, както късметът, така и неуспехите, са нарушения на баланса. Пълно равновесие – това е, когато нищо не се случва, но нещо абсолютно не съществува.

Или поне никой не е успял да наблюдава. В света непрекъснато се срещат: ден – нощ, прилив – отлив, раждане – смърт и така нататък. Дори във вакуум непрекъснато се създават и унищожават елементарни частици.

Един момент! Както късметът, така и лошият късмет са разстройство на баланса, но това нямаше да се случи, ако не се нарушаваше баланса.

Пълно равновесие – това е, когато нищо не се случва, който не действа – не прави грешки, мислете за отношението си към добро и лошо.

Ако твърде много обичате нещо или желаете – то ви се отнема. Ако сте недоволни от нещо или не го искате, вие го получавате в изобилие. Силно желание или нежелание за нещо, както и всички неуравновесени чувства и реакции, които излизат извън границите на + или -, всичко това е излишен капацитет, който предизвиква дисбаланс на равновесните сили.

Трябва да се научите да не създавате излишни потенциали, като за тази цел е необходимо да снижите важността, трябва промените отношението си към нещо конкретно, а за това е необходим ваш наблюдател.

Когато променяте отношението си, след него се променят вашите мисли и емоции, променят се вашият свят и пейзаж около вас, и всичко се променя към по-добро.

econet

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!

Още по темата в нашата страница:


© 2021 energetika-bg.com All rights reserved!